Subota , 13 srpnja 2024

Bolna ispovijest roditelja: Djevojčica iz Kaknja u teškoj komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu (VIDEO)

Priča o djevojčici iz Kaknja, koja je životno ugrožena iz privatne klinike “Bejtović” u ulici Branislava Nušića 166. u Sarajevu, koja je bila iznajmljena PZU “Halimić”, dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se i dalje bori za život, potresla je mnoge.

Roditelji djevojčice, kojoj je operisan očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u unajmljenoj sali.

Djevojčicu smo uveli na nogama, nakon sat i po vidjeli smo da ljudi ulaze i izlaze i da se nešto dešava. Suprugu sam rekla da nešto nije uredu, on je rekao da neko vjerovatno vadi zub, jer je to zubarska ordinacija. Mi nismo znali da je to zubarska ordinacija. Došla je hitna, izašla sam iz auta, svi su trčali, izgubljeni, govorili su da je dijete uredu i da će sve biti dobro. Doktorica Nina Jovanović je rekla da je operacija uspješno završena te da je u trenutku buđenja djevojčici prestalo raditi srce i da je izgubila kisik. Svojim nogama je ušla u salu…”, govori vidno potresena majka djevojčice iz Kaknja.

Ističu da je nakon toga djevojčica prevezena na KCUS, gdje je i danas u teškoj komi te da niko ne zna kako je došlo do toga.

Imala je šećer 34, a ranije je bila potpuno zdrava”, dodaje majka.

Posebno ih je zabrinulo što je policija dobila naređenje da se povuče s terena te da ovaj događaj može sačekati, do danas, kako kažu, nisu dobili nikakvo objašnjenje.

Majka je istakla da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna.

“Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao. Rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život…”, govori majka u razgovoru za Kakanjinfo.com.

Djevojčica još uvijek ne daje nikakve promjene i napredak.

“Ona će biti do posljednje sekunde na aparatima, sve moždane ćelije su joj uništene… Kada srce prestane raditi, ugasit će aparate”, kazao je djevojčicin otac.

Djevojčica je i danas u teškom stanju te još uvijek nije poznato šta se dogodilo te ko će snositi odgovornost.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.