Subota , 25 svibnja 2024

Jedna od doktorica koja je operisala djevojčicu iz Kaknja nema licencu za rad

Jedna od dvije doktorice koje su operisale djevojčicu iz Kaknja koja je pala u komu nakon što su stvari krenule po zlu iz nepoznatih razloga, nema licencu za rad Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je od Ljekarske komore KS zatražio informaciju o licencama za rad doktorica Privatne oftamološke ordinacije “Dr. Halimić”, a uvidom u spisak licenciranih doktora utvrđeno je da jedna od njih dvije nije na spisku.”Obavještavamo Vas da doktorica Nina Jovanović nije član Ljekarske komore KS i nema licencu naše Komore dok doktorica Jasmina Halimić posjeduje važeću licencu i član je Ljekarske komore”, rečeno je iz ove ustanove.

Osim što ova doktorica nema licencu za rad, sumnjivi su i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola – dr Suad Rožajac, a koji su korišteni tokom operacije. Problem je u tome što oni nisu zakonski verificirani, a što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja je pala u komu nakon skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici. Roditeljima je anesteziolog Suad Rožajac nakon operacije rekao da ne zna šta se dogodilo, te da je sve bilo uredu do samog kraja operacije.

Zbog toga su jutros službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne poliklinike “Bejtović”, a u kojoj se nalaze iznajmljene prostorije privatne ordinacije “Halimić”. (Klix.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.