Subota , 22 lipnja 2024

Bolna noć u Stocu: Nakon pada stijene na kuću stradala 28-godišnja Elmira Sefo

Djevojka rođena 1994. godine preminula je večeras u bolnici Mostar gdje je dovežena sa teškim tjelsnim povredama usljed pada stijene na njenu porodičnu kuću u Stocu, potvrđeno je za „Nezavisne“ iz Civilne zaštite Stolac.

Dio stijene odronio se na porodičnu kuću u Stocu usljed snažnog zemljotresa koji je večeras nekoliko minuta iza 23 sata potresao Bosnu i Hercegovinu i region.

„Nažalost možemo potvrditi tužnu vijest djevojka koja se u trenutku potresa zadesila u svojoj porodičnoj kući večeras je preminula u bonici u Mostaru. Sa njom su u kući nezvanično bila još dva člana porodice. Stepan njihovih povreda nam poznat trenutno“, kazali su za „Nezavisne“ iz Civilne zaštite Stolac.

Uprkos naporima ljekara i dugoj reanimaciji djevojka je podlega povredama.

Njeni roditelji su lakše povrijeđeni, a nakon što se na njihovu kuću u mahali Kukavac obrušila ogromna stijena.

Iz Doma zdravlja u Stocu je rečeno da su imali i veći broj građana sa napadom panike.

Inače, smrtno je stradala Elmira Sefo, a ispred bolnice se okupila rodbina preminule djevojke iz Stoca. Svi su u šoku.

„Više pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Domu zdravlja Stolac tokom noći. Riječ je većinom o lakšim povredama uslijed paničnog bježanja iz prostorija u kojima su se nalazili. Jedan pacijent je zbrinut zbog povreda nastalih od pada zvučnika u jednom od kafića. Povrede nešto težeg stepena zabilježene se kod porodice iz Stoca na čiju je kuću pao komad stijene ili kamenje sa obližnjeg brda. Oni su sanitetskim vozilom transportirani u bolnicu Mostar“, kazao je za „Nezavisne“ dežurni ljekar Doma zdravlja Stolac.

Nezvanično u Mostaru nema povrijeđenih, ali je na ulicama zavladala panika. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, policije, vatrogasci i hitne pomoći. (Crna-hronika.info)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.