Subota , 22 lipnja 2024

Bosanka podijelila neugodno iskustvo sa istanbulskog aerodroma: “Za 6 sekundi napisali su račun od 40 eura…” (FOTO)

Iskustva na aerodromima širom svijeta znaju biti frustrirajuća. Jedno nesvakidašnje iskustvo sa aerodroma u Istanbulu podijelila je bosanka Aiša Čerkez koja je organizatorica putovanja u ovaj grad, piše Hanuma.ba.

Naime, ona je danas svjedočila nečemu na šta trebamo obratiti pažnju ako se zadesimo u sličnoj situaciji.

U razgovoru za portal Hanuma.ba, Aiša kaže da se nemila scena dogodila na aerodromu Sabiha Gokcen.

“Djevojčici iz moje grupe bilo je veoma loše. Nakon što smo zastali da se napije vode kako bi joj bilo lakše, pojavili su se medicinari jedne turske klinike koji su ponudili pomoć. Odmah su donijeli kolica i onda je dijete sjelo. Međutim, ništa ne bi bilo neobično da pomenuti medicinari pored našeg insistiranja od pet puta i isticanja da pomoć nije potrebna, djevojčici su izmjerili pritisak, a za tu uslugu od 6 sekundi izdali račun od čak 40 eura. Znači, to su naplatili sami za izmjereni pritisak i ništa dodatno”, govori nam Aiša.

Međutim, dodatno insistiranje od strane medicinara nastavilo se kada su nudili tabletu za mučninu koja je koštala identičan iznos.

“Pitali su da joj daju tabletu za mučnicnu koja bi koštala dodatnih 40 eura, na šta smo mi rekli da ne treba. Zatim su rekli da joj otac mora potpisati izjavu kako ne pristaje na tabletu.

Aiša u nastavku razgovora ističe kako će novac svakako refundirati osiguranje, te da je taj segment najmanje bitan, nego upravo “bahatost i navalentnost” od strane medicinara, uprkos činjenici da su im govorili kako nikakva intervencija nije potrebna.

“Problem je u bezobrazluku i pomoći koju mi nismo tražili za dijete”, dodaje naša sagovornica.

Pitali smo je kako je djevojčica, te nam je istakla da je ubrzo sve bilo uredu.

Uputila je i na kraju razgovora poruku čitaocima portala Hanuma.ba.

“Dobro pazite kada ste na aerodromu i ne pristajte na njihove ideje o pomoći, ako vam stvarno nije potrebna. I naravno vadite zdrastveno osiguranje.”

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.