Utorak , 28 svibnja 2024

“Čet’ri kćerke Resulove, ukrasi nad ukrasima”: Šejma Mehić predstavila novu kasidu ‘Kćerke’ (VIDEO)

Nova kasida mlade Gradačačanke, prepoznatljive interpretatorke ilahija i kasida, Šejme Mehić snimana je na Bjelašnici.

Interpretatorka ilahija i kasida, Šejma Mehić danas je premijerno predstavila novu kasidu ‘Kćerke’, za koju tekst potpisuje Dževad Ibrahimović, a muziku i aranžman Eldin Huseinbegović, piše Hanuma.ba.

Kasida je snimana na Bjelašnici, a Šejma je za naš portal odgovorila zašto je odabrala da ova kasida bude snimana u sniježnoj atmosferi.

Snijeg je simbol čistih duša koje se lagano s neba spuštaju, i pokrivaju i uljepšavaju prirodu i okolinu u kojoj ljudi žive, a bijelo srce je srce čisto od grijeha i to je krajnja težnja svakog čovjeka, a vjernice i vjernika pogotovo. Ugledajući se u ahlak i osobine poslanikovih a.s kćerki postićemo čistoću duše i čistoću srca”, kaže nam Šejma.

“Mnogobrojni su hadisi u kojima naš miljenik Muhammmed a.s. podstiče na lijep odnos, odgoj i brigu o kćerkama i u kojima obećava veliku nagradu. Muhammed, s.a.v.s, je imao četiri kćerke: Zejneb, Rukajju, Ummu Kulsum i Fatimu, prema njima je postupao na najljepši način, lijepo ih odgojio i bio je blag prema njima. Obzirom da je babo za mene moj uzor i moja najveća podrška, ovu kasidu ovaj put posvećujem njemu. Kasida kao i spot nose jaku poruku za sve roditelje i kćerke. Očekujte nešto posebno ovaj put”, dodaje Šejma. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Sezona vjenčanja je tu: Donosimo vam listu fotografa koji su odličan odabir za vaš poseban dan! (FOTO)

Dolaskom ljeta, fotografi imaju običaj reći da polako počinje ‘špica’ sezone. Mnogi mladenci već ranije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.