Subota , 25 svibnja 2024

CNN: Najmanje šest poginulih i 325 povrijeđenih u zemljotresu koji je pogodio Albaniju

U zemljotresu jačine 6,4 stepeni koji je pogodio Albaniju najmanje jedna osoba je smrtno stradala, javljaju agencije. 

Institut za geologiju, energetiku, vodu i okoliš Albanija (IGJEUM) saopćio je kako je zemljotres zabilježen na 15 kilometara od Drača, na dubini od 38 kilometara. Ministarstvo odbrane Albanije saopćilo je kako je jedna osoba smrtno stradala nakon što je usljed napada panike skočila sa zgrade.

Minsitarstvo zdravstva navodi kako je u bolnice zbrinuto 150 povrijeđenih osoba, a ekipe hitne pomoći su na terenu u Tirani, Draču i drugim dijelovima zemlje.

CNN televizija je također izvijestila o zemljotresu koji je pogodio Albaniju uz dramatične snimke koji pokazuju da se radilo o razornom zemljotresu koji je prouzrokovao veliku štetu na brojim objekitma. Prema informacijama CNN-a najmanje šest osoba je izgubilo život dok je 325 osoba povrijeđeno u zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

U Durešu se srušila petospratnica, a iz ruševina je spašeno dijete, javljaju lokalni mediji. Glasnogovornik albanske vlade rekao je za Reuters da je najveća šteta na zgradama u Draču a da je nekoliko ljudi primljeno u bolnicu u Tirani. Potres se osjetio u Hrvatskoj, u cijeloj Crnoj Gori, kao i u Makedoniji, BiH i Italiji. (Tuzlanski.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.