Nedjelja , 14 srpnja 2024

Dirljiv prizor iz Tuzle: Dedo Hamid u 84. godini, iako narušenog zdravlja uređuje i čisti džamijski harem (VIDEO)

Kada dođete u tuzlansku ljepoticu, džamiju Kralja Abdulaha, uočit ćete jednog dedu koji u periodu između namaza uređuje i čisti džamijski harem.

Za ibreta je dedo, hadžija Hamid Mujević. Uprkos poznim godinama, njegovo srce je vezano za džamiju, namaz, i brine dušom svojom kako kažu oni koji ga poznaju, da harem tuzlanske ljepotice, džamije Kralja Abdullaha, uvijek izgleda čist, piše Hanuma.ba.

Danas je Resul Mehmedović na svom Facebook profilu objavio snimak dede Hamida dok mete, i sa flašom u ruci poljeva vodom kocke harema džamije. Video je za kratko vrijeme pobrao veliki broj reakcija, te su mnogi hadžiji  uz dovu Uzvišenom poželjeli dug život, zdravlje i da ga Gospodar nagradi svakim dobrom.

“Hadžija Hamid Mujević, mutevelija “Prinčeve džamije” u Tuzli. Iako gazi 84. svakodnevno busem putuje i radi na održavanju džamije. Kao školarac u torbi ponese neku užinu, pa tek nakon jacije kući.

Neki dan ga pitam je li išao nekad kod kćerke u Njemačku, kaže nije nikad, ne može da ostavi džamiju tako dugo, ko će je održavati… Blago se onome ko svoje srce veže za Allaha i džamiju.

Hadžija je radio 30 godina na Sibiru u nekom gradiću u kojem su temperature bile i ispod -50 C°”, stoji u opisu videa koji je objavio Mehmedović. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.