Utorak , 28 svibnja 2024

Mame nemaju ništa protiv: U ovom vrtiću djecu vode prvo u saunu, a onda – ledeno tuširanje na snijegu (FOTO)

Djeca koja ovo praktikuju razumnija su, uravnoteženija, optimističnija i lakše prolaze kroz sezonu gripe, kaže učiteljica iz Sibira, piše Jutarnji.hr.

Djeca u državnom vrtiću u Krasnojarsku u Sibiru skidaju se u donji veš i vani, na snijegu, polijevaju ledenom vodom  – i sve navedeno dio je njihovog odgojno-nastavnog programa za koji se vjeruje da ih održava zdravima i zaustavlja brojne infekcije.

– Mali ‘morževi’ prvo su se ugrijali u sauni, a poslije toga uslijedilo je tradicionalno tuširanje hladnom vodom – rekao je glasnogovornik odjela za obrazovanje u Krasnojarsku, a prenosi Daily Mail.

Predškolska učiteljica i trenerica plivanja Oksana Kabotko (45) objasnila je kako s mališanima ne prakticiraju ove metode ako se temperatura zraka spusti ispod minus 25C. Naravno, za hladno tuširanje potrebno je imati odobrenje roditelja, a većina ih se apsolutno slaže s politikom vrtića. Klinci prije polijevanja obavezno uče i kako pritom pravilno disati.

– Djeca koja praktikuju ledeno tuširanje razumnija su, uravnoteženija i optimističnija. Bolje su organizovana. To morate činiti svako jutro, a za to vam je potrebna snaga volje. Ne prisiljavamo nikoga – objašnjava Oksana Kabotko.

– Činjenice je teško pobiti – i naš ljekar potvrđuje da ova djeca puno lakše prolaze kroz sezonu gripe – kaže druga učiteljica, također velika pobornica ove metode. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Čemu služe trokutići koji su ocrtani u putničkoj kabini aviona

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primijetili da su na određenim mjestima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.