Četvrtak , 1 lipnja 2023

Emotivno: Pogledajte učenje ezana pakistanskog migranta na željezničkoj stanici u Tuzli

Protekle dvije godine naša zemlja suočava se sa migrantskom krizom, a grad Tuzla je usputna stanica svakom onom migrantu koji svoje putovanje nastavlja dalje

Migranti na putu do Bosne i Hercegovine prođu kroz mnoge zemlje, a uglavnom u BiH ulaze preko Srbije. Ima ih iz mnogih zemalja, a to su, Sirija, Afganistan, Pakistan, pa čak i zemalja u kojima nema ratnih dejstava kao što su Tunis i Alžir, bilo kako bilo, ti ljudi su iz raznih razloga odlučili napustiti ognjište i uputiti se na put za ‘bolje sutra’.

Obzirom da je grad Tuzla usputna stanica svakom migrantu koji svoj put nastavlja dalje, tuzlanski volonteri nesebično pomažu ljude hranom, odjećom i svim onim što im je potrebno.

Migranti u Tuzli spavaju uglavnom na autobuskoj, odnosno željezničkoj stanici budući da dan kasnije svoj put nastavljaju autobusima ka Sarajevu.

Naime, u Tuzli je proteklih dana boravio i Ali Safdar, 23-godišnjak iz Pakistana, a ono po čemu će ostati upamćen jeste predivno učenje ezana u holu Željezničke stanice Tuzla, a koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Ako mislite da u vašem malom vrtu nema mjesta za bazen, varate se: Ovi su mali bazeni upravo za vas (FOTO)

S dolaskom toplih dana i vrućine, svi mi maštamo o skoku u prekrasni osvježavajući bazen …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.