Srijeda , 17 travnja 2024

Ginekolog iz Srbije prodao bebu za auto od 50.000 eura

Udruženje nestalih beba Beograda podnijelo je dvije krivične prijave Tužilaštvu za organizirani kriminal protiv članova organizirane kriminalne grupe sastavljene od ljekara i državnih službenika, na čijem čelu je jedan ginekolog zbog trgovine ljudima.

U interesu istrage je da se ne iznesu detalji optužnice, ali postoji dovoljno dokaza da krađa beba i dalje postoji, rekla je Milena Janković, predsjednica ovog udruženja.

Nakon konferencije za novinare, organizirane povodom prijedloga tzv. zakona o nestalim bebama, prije dvije sedmice njenom udruženju javio se mlađi čovjek.

– On je bio u društvu dvadesetak ljudi kada je jedan od okupljenih ispričao kako je s ljekarom, nekadašnjim načelnikom ginekologije u tom mjestu, koji sada ima privatnu ordinaciju, dogovarao kupovinu novorođenčeta. Čovjek živi u inozemstvu. Ljekar je ponudio da nabavi bebu i osigura dokumente, da bi novi “roditelj” mogao legalno da je izvede iz zemlje. Na pitanje koliko to košta, ginekolog mu je rekao: “Prethodni klijent mi je kupio auto.” Ispred ordinacije je stajao automobil vrijedan oko 50.000 eura – rekla je Janković, prenosi Avaz.

Tužilaštvu za organizirani kriminal podnijeli su krivičnu prijavu i pismenu izjavu ovog čovjeka, koji je spreman svjedočiti.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.