Utorak , 28 svibnja 2024

I ovo je Turska: Dedo Seref pronašao mačku sa mladunčetom, danas im je mesdžid dom, svakodnevno brine o njima (FOTO)

Seref Bagli (80), iz turskog grada Izmira, o mački i njenom mladunčetu, koje je pronašao u kompleksu turbeta Mizrakli Dede brine se u mesdžidu (bogomolja muslimana bez munare).

Bagli se već deset godina brine o napuštenim psima i mačkama.

Vođen velikom ljubavlju prema životinjama, Bagli većinu svog vremena provodi u brizi o mački Boncuk i njenom mladunčetu koje je tek doneseno na svijet.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA) Bagli je kazao kako je majka mačka, čije je uginulo troje od četvero mladunčadi, s mladunčetom došla do turbeta.

U dvorištu su im napravili sklonište, ali su se odlučili izmjestiti ih u mesdžid, kako bi bile na sigurnom dok mladunče ne poraste.

”Boncuk je mladunče donijela u dvorište mesdžida, ali tamo nije bilo sigurno. Nije mi srce bilo mirno. Nisam mogao spavati noću zbog toga. Poranio sam to jutro i izmjestio ih u mesdžid. Mačka me od ranije poznavala i zato mi nije bilo teško izmjestiti ih. U jednom ćošku sam postavio stolić, na njega raširio serdžade (prostirka za molitvu, op.a.) i tu ih smjestio”, rekao je Bagli.

Dodao je kako nekoliko puta dnevno dolazi kako bi se brinuo o mačkama.

”Trenutno su dobro i umiruje me to što su sretne. Navikli su se i oni koji dolaze u džamiju. Tu će biti dok mladunče ne poraste. Kasnije ću ih izmjestiti u prostor koji sam napravio posebno za njih“, rekao je Bagli.

Dodao je kako ne može riječima opisati sreću zbog pomaganja nevinom stvorenju. (Anadolija)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Čemu služe trokutići koji su ocrtani u putničkoj kabini aviona

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primijetili da su na određenim mjestima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.