Petak , 14 lipnja 2024

Italija daje 4 hiljade KM parovima koji se odluče vjenčati tamo

Italija će parovima platiti 2000 eura za održavanje vjenčanja iz snova u popularnoj regiji Lazio.

Italija je popularan izbor za vjenčanja, ali je zbog koronavirusa broj vjenčanja znatno opao. Lokalni talijanski mediji tvrde da se samo 9 hiljada parova vjenčalo u Laziju od početka pandemije, u poređenju s više od 15 hiljada u 2019. godini. Regija Lazio, koja uključuje glavni grad Rim zajedno s Viterbom i Tivolijem, pokrenula je inicijativu u pokušaju da potakne industriju vjenčanja nakon pandemije.

Programu pod nazivom Lazio s ljubavlju dodijeljeno je 10 miliona eura kako bi italijanski i strani parovi mogli dobiti povrat novca do 2000 eura (4 hiljade KM) kada kupe usluge ili proizvode od lokalnih ugostitelja, cvjećara, organizatora vjenčanja i kompanija za događanja za veliki dan.

“Shema je potrebna za podršku sektoru koji je teško patio zbog ekonomske krize. Ostvarili smo značajnu investiciju i s pogledom na sektor turizma te sa sviješću i ponosom da se možemo pohvaliti svakim dijelom naše regije, s mnogim lokacijama među najčarobnijim i najfascinantnijim na svijetu zahvaljujući kulturnom naslijeđu bez premca”, rekao je Nicola Zingarettie, predsjednik Lazija.

Valentina Corrado, vijećnica za turizam Lazija, rekla je: “Ponovo pokrenimo sektor koji je dugo bio na čekanju. Cijeli lanac vjenčanja je ekonomski patio tokom posljednje dvije godine.”

Vjenčanja i civilna partnerstva organizirana od 1. januara do 31. decembra 2022. imat će pravo na dodjelu bespovratnih sredstava. Osim toga, fond može pokriti i troškove medenog mjeseca, usluge fotografiranja i zabave za vjenčanje. (Index.hr)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.