Subota , 28 siječnja 2023

Jednostavno je: Odličan trik s kojim će zagorene posude za pečenje biti kao nove

Trik za čišćenje koji pokazuje kako transformirati stare posude za pečenje pomoću sode bikarbone i bijelog octa prikupio je više od 200 hiljada pregleda na TikToku

Ne treba puno vremena da posude za pečenje počnu izgledati sve gore zbog naslaga masnoće i zagorene hrane koju je jako teško očistiti. Bez obzira koliko se trudite uvijek na kraju ostanu mrlje.

Ali, srećom postoji trik. Jedan muškarac je otkrio sjajan trik kako očistiti posudu za pečenje toliko dobro da ćete u njima ‘moći vidjeti svoje lice’.

U videu koji je podijelio na TikTok-u objašnjava da su vam za rad potrebni samo soda bikarbona i boca bijelog octa.

On prvo na stare, prljave posude doda sodu bikarbonu, a onda bijeli ocat. Zatim sa spužvom od čelične vune izriba dno i bočne strane i ostavi tekućinu da se pola sata natapa u posudi.

@hazz_jazzLIFE HACK 06: THE TRAY IS SO CLEAN I CAN SEE MY FACE IN IT #fyp #satisfying #As #Good #As #New

♬ Believer [NSG Remix] – Romy Wave

Nakon pola sata, prolije tekućinu i doda tekućinu za uklanjanje masti i ulja i sa spužvicom izriba cijelu posudu. Kod druge posude nije dodao tekućinu za uklanjanje masti i ulja pa su rezultati malo lošiji.

Video je prikupio više od 220 hiljada pregleda, piše Mirror. (24sata.hr)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Zašto treba da isključite grijanje prije spavanja: Prevelika toplota je jako opasna za bebu, posebno zbog ova dva razloga

Sasvim je normalno da u ovom hladnom periodu posebno tokom noći vodite računa o tome …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.