Petak , 14 lipnja 2024

Kako provesti produktivno posljednjih deset dana ramazana?

Postoji fenomen u maratonskom trčanju gdje atletičar koji je gotovo bez daha i umoran da nastavi trčati odjednom nađe novu snagu da nastavi dalje do kraja utrke.

Ovaj fenomen se zove „drugi vjetar“ i o njemu mnogo govore sportski naučnici i atletičari. Interesantna stvar u vezi sa ovim fenomenom je ta da se nekoliko minuta prije nego dođe trenutak „drugog vjetra“, atletičari osjećaju veoma umorno i čak razmišljaju da odustanu od trke, ali kada dođe taj trenutak odjednom počnu trčati veoma brzo!

Kad sam prvi put čuo za „drugi vjetar“, zapitao sam se da li postoji takvo nešto za vrijeme ramazana?

Većina ljudi se osjećaju veoma umorno poslije dvadeset dana ramazana, te mnogi razmišljaju da odustanu ili smanje svoje ibadete prije Bajrama.

Međutim, moj savjet vam je da nađete svoj „drugi vjetar“ za posljednih deset dana ovog ramazana te da završite ramazan kao što atletičari završe svoje maratonske trke.

Ovo je pet praktičnih načina kako da nađete svoj vjetar u leđa za posljednih 10 dana ramazana:

1. Obnovite namjeru

Podsjetite se zašto želite da vam ovaj ramazan bude najbolji do sada, te zašto ne biste trebali odustati;

2. Gledajte motivacijske videe

Pogledajte jedan ili dva motivacijska videa naše poštovane uleme koji govore o vrijednostima zadnjih deset dana ramazana, a posebno o vrijednosti noći Kadr. Ovo će vam pomoći da se motivišete za posljednjih deset dana ramazana.

3. Osvježite vanjski izgled

Ako idete u džamiju u staroj odjeći, zašto je ne biste promijenili i išli u nečemu u čemu se osjećate dobro, i u čemu ćete se osjećati posebno u ovih posljednih deset noći mjeseca ramazana. Bit ćete fascinirani kada otkrijete koliko vanjski izgled može uticati na naše duhovno stanje.

4. Planirajte posljednjih deset noći

Isplanirajte svaki dan i noć posljednjih deset dana, sat po sat. Ako zapišete svoje planove za posljednjih deset dana/noći, postoji velika mogućnost da ćete biti i produktivniji.

5. Prisjećajte se smrti

Ne zaboravite, ovo može biti vaš posljednji ramazan, i možda više nikada nećete provesti nijedan ramazan. Ako bi ovo zaista bilo tako, kako biste voljeli da vam izgleda ovih posljednjih deset dana ako znate da vam je ovo posljednja šansa poslije koje nema nove?

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni i da ćete kao prvaci dočekati svoj cilj na kraju ovog maratona zvanog ramazan. (Akos.ba | Amina Mujela)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Nepoznate osobe išarale turbe “Sedam braće” u Sarajevu, policija na terenu (FOTO)

Vandali su jutros u naselju Bistrik u Sarajevu išarali turbe “Sedam braće”, prenosi Klix.ba. Kako …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.