Petak , 14 lipnja 2024

Ljubav bosanskih ‘Medžnuna i Lejle’ opjevana u kasidi: “Prvi stih je Esed, a drugi Mahira” (VIDEO)

Danas je predstavljena kasida o velikoj ljubavi, pa možemo slobodno reći ljubavi koja je svojom veličinom rasplakala Bosnu i Hercegovinu

Naime, bračni par Esed i Mahira Ahmiš opjevani su u kasidi koja vas već na prvu neće ostaviti ravnodušnim.

Kasidu o velikoj ljubavi koja je svojom pričom dotakla cijelu Bosnu i Hercegovinu Mahira je večeras objavila na svom Facebook profilu.

“Allahu Dragi,koliko smo se sad rasplakali. Allah Vas nagradio najljepšom nagradom. Može li biti ljepši poklon od ovoga”, stoji u Facebook statusu Mahire Ahmiš.

Tekst kaside potpisuje, poznati Dževad Ibrahimović koji je autor velikog broja ilahija i kasida, a one koje možemo istaći su  “Srebrenica”, “Ahmić”, “Šam”, “Devet heroja”, “Dan bijelih traka”, “Šejma bint Haris”, “Otac” i brojne druge, dok kasidu izvodi mladi bračni par Dženan i Amina Šemović.

Podsjetimo, prije 12 godina, Esedu je ustanovljena multiple skleroza, neizlječiva bolest, od koje je prvo postao nepokretan, otkazale su noge, zatim mu je slabio vid, onda su otkazale ruke, i sve je otkazivalo jedno po jedno osim ljubavi, ona je bila samo jača.

 Vezano | Ispunjen san dug 12 godina: Esed i Mahira Ahmiš uz pomoć dobrih ljudi dobili lift (VIDEO)

Uprkos iskušenjima sa kojima se ova porodica nosi, uvijek ćete ih vidjeti nasmijane. Tome svjedoče svi oni koji su ih bar jednom posjetili. Kada vidite snagu i borbu ove porodice, jednostavno shvatite da nemate pravo žaliti se na svaku sitnicu koja vam se dogodi u životu.

Mahira ga hrani, kuha, pere, čisti, sa djecom koja su usput rečeno odlikaši i u školi i u mektebu, radi zadaću sa njima i stigne svaki dan da uzme Eseda, stavi na prednje sjedište i odveze kod prijatelja, kod rodbine, u drugi grad na večeru, u susjedne države. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.