Srijeda , 29 svibnja 2024

Ljubav prema sebi nije sebičnost: Voli sebe i svoje tijelo, napravi promjenu – moguće je

Naš život je isprepleten odnosima sa drugim ljudima. Sa nekim smo u boljim, a sa nekim u ne tako dobrim odnosima.

Često razmišljamo kako popraviti naš odnos sa drugima, ali šta je sa nama samima? Koliko često razmišljamo kako popraviti odnos prema sebi?

Naš odnos prema drugim ljudima je samo refleksija našeg odnosa prema nama samima.

Šta želimo sebi? Šta poručujemo sebi? Kako se ponašamo prema sebi?

Da li smo ikad razmišljali kako pokazati ljubav prema sebi? Često zaključimo kako je teško voljeti sebe. U nama su neke osobine koje nam se ne sviđaju. I umjesto da se potrudimo prihvatiti ih, a potom pokušamo i promijeniti ih, često odlučimo “pobjeći” od sebe. Ali, uvijek nas dočeka jedna gorka istina, a ona je da od sebe ne možemo pobjeći.

Od rođenja, pa do smrti, uvijek ćemo imati sebe. Pa šta možemo učiniti za sebe? 

Odnos prema sebi je jedan od najvažnijih odnosa, jer svi drugi odnosi se temelje upravo na njemu. Jedna od najvećih odgovornosti koju imamo jeste ljubav prema sebi.

Bez obzira na sve naše mane koje imamo, one nisu razlog da se manje cijenimo. Svi ljudi imaju mane.

Da li želimo da čitav svoj život provedemo sa “toksičnom” osobom koja nas neprestano kritizira i ukazuje na sve naše greške i neuspjehe, dok omalovažava naše uspjehe?

Upravo tako se često ponašamo sami prema sebi. Poput najvećeg neprijatelja.

Olakšavajuća okolnost je ta da nikad nije kasno za promjenu. Možemo još danas donijeti jednu od najvećih odluka u našem životu, a to je da ćemo poboljšati svoj odnos prema sebi i njegovati ljubav prema sebi. Iskažimo zahvalnost na životu koji nam je dat i slavimo sebe.

Svaki dan upućujmo sebi blage riječi, pune nježnosti i samilosti. 

Fitness Anny

Hercegovačka fitness trenerica Ilijana Bodlović, poznatija kao Anny Chanel, promijenila je živote stotinama žena, pomogla im da skinu kilograme, ali što je još važnije – da ponovo vjeruju u sebe.

Pod parolom “Žena si, možeš sve…”, a prema programima kreiranim od strane stručnjaka, žene nisu samo mijenjale fizički izgled, nego i unutarnju svijest.

U timu pored trenera, tu su i psiholozi, nutricionisti, zdravstveni savjetnici, fizioterapeuti, ginekolozi, bračna savjetnica, motivacijski govornici, mentori za ostvarivanje uspješnog biznisa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fitness Anny (@infofitnessanny)

“Na pomalo “okrutan” način, direktno ženama pokušavam osvijestiti tu veliku istinu da niko ne može za njih napraviti njihovu promjenu. Motivišem ih vlastitom pričom o svom uspjehu, ali i uspjesima svih svojih klijentica koje su napravile nevjerovatne rezultate svojim trudom i zalaganjem. Jako je važno danas osvijestiti žene koliko su jake i moćne. Ne govorimo uzalud “Žena si možeš sve”. Zaista to mislimo”, istakla je Anny u jednom od intervjua.

Mjesec Ramazan

Koncept rada Fitness Anny programa jeste rad sa svim ženama. To je zajednica koja podržava sve nacionalnosti.

Kako ističu za naš portal, za mjesec Ramazan, spremaju poseban program koji će uključivati i specijalni jelovnik.

Ljubav prema sebi nije sebičnost. Možda su nas tako naučili, ali mi imamo snagu promijeniti to. Jer jedino ako dovoljno volimo i cijenimo sebe, imat ćemo dobre odnose i sa drugima. 

Sjetimo se hadisa našeg Poslanika s.a.v.s. da će osoba biti pravi vjernik tek kad svom bratu bude želio što i sebi. 

Pa, zastanimo na trenutak. Šta mi to želimo sebi i kako se ophodimo prema sebi? Ako se prema sebi odnosimo sa nipodaštavanjem, ljutnjom, gorčinom, kako ćemo onda graditi stabilne odnose sa drugima?

Jedan od najvećih načina da pokažemo ljubav prema sebi jeste kroz naš odnos prema našem tijelu. Ne treba ni spominjati važnost našeg tijela. To je fizička manifestacija naše biti. Naše tijelo je ono što mi vidimo, ali i što drugi vide. Volimo u srcu, ali usnama iskazujemo riječi ljubavi, a rukama grlimo. Nogama idemo ka našim voljenim.

Kakav bi to život bio da nemamo naša tijela?

Da ne možemo reći našim voljenima da ih volimo, da nemamo mogućnost da ih vidimo, čujemo njihove glasove, zagrlimo? Naše tijelo je naš dom, dom naše duše. A često se ne odnosimo sa ljubavlju prema našem tijelu. Bilo da ga ne koristimo dovoljno, ili ga forsiramo previše. Malo se brinemo i o zdravlju. Tek onda kad se razbolimo. Ponašamo se kao da će zdravlje vječno trajati, kao da ćemo vječno živjeti, ne znajući kako da iskoristimo ono što imamo dok to ne izgubimo.

No, nikad nije kasno da promijenimo svoj odnos prema našem tijelu, domu naše duše. Korisno vrijeme je vrijeme uloženo u istraživanje kako poboljšati svoju ljubav prema sebi i svom tijelu. Ne odnosimo se prema sebi kao prema neprijatelju, nego kao prema najvažnijoj osobi.

Iskoristimo sadašnji trenutak i počnimo da mijenjamo svoj stav prema sebi i svom tijelu, da ga poboljšamo i unaprijedimo. Budimo zahvalni na neprocjenjivom daru kojim smo darovani: životom, sobom i našim tijelom. Ne dozvolimo da nas naše vlastite misli uvjere u to da nismo važni ili vrijedni vlastite ljubavi koju želimo pokazati prema sebi.

Fitness Anny Team (Instgram, Facebook) misli na vas i u ovim danima i pripremamo za vas sa ljubavlju nešto zanimljivo.

Uvijek se možete pridružiti našem Fitness Anny Teamu, upisi su počeli, naša vrata su vam uvijek širom otvorena i sa radošću vas očekujemo da zajedno radimo na promjenama kojima duboko u sebi težite.

Zajedno ćemo raditi na tome kako da zavolite sebe i svoja tijela, mart je odličan mjesec da počnete mijenjati ono za što ste smatrale da se ne može promijeniti. Dajte sebi šansu da uživate u životu, bit ćemo sretni da na stazama promjene koračamo zajedno sa vama. 

O hanumabaadmin

Provjeri također

Nepoznate osobe išarale turbe “Sedam braće” u Sarajevu, policija na terenu (FOTO)

Vandali su jutros u naselju Bistrik u Sarajevu išarali turbe “Sedam braće”, prenosi Klix.ba. Kako …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.