Petak , 14 lipnja 2024

Majka rodila bebu ispod ruševina, a onda je preselila: Bile su vezane pupčanom vrpcom (VIDEO)

U ruševinama kuće u Jandairisu u Siriji, mjestu koje je teško pogođeno katastrofalnim potresom, spasioci su pronašli živo tek rođeno djetešce koje je pupkovinom još bilo povezano s majkom, koja nije preživjela. Djevojčica je jedina preživjela iz porodice čiji su svi članovi poginuli u urušavanju četverospratnice.

U tom selu na granici s Turskom spasioci su izvukli tijela njezinog oca Abdulaha Mleihana, majke Afre, triju sestara, brata i tetke.

“Tragali smo za Abu Rudajnom (Abdulahov nadimak) i njegovom porodicom. Prvo smo pronašli njegovu sestru, a onda ženu i njega, bili su jedan pokraj drugog”, rekao je u utorak za AFP prijatelj porodice Halil Savadi, koji je bio u stanju šoka. “Zatim smo čuli neki glas dok smo kopali (…) i ubrzo smo pronašli malenu, Bogu hvala”, rekao je.

Dijete je pupčanom vrpcom još bilo povezano s majkom. “Presjekli smo je i moj je rođak prevezao dijete u bolnicu”, dodao je Halil Savadi. Na videosnimku koji kruži društvenim mrežama može se vidjeti kako muškarac usred ruševina podiže dijete u rukama potpuno golo, prašnjavo i s pupkovinom koja visi. Spasioci su odmah umotali dijete jer je temperatura bila oko ništice i prevezli ga u bolnicu u obližnjem Afrinu.

Čeka se identifikacija

Dok se čeka identifikacija ostalih članova porodice, Halil Savadi izgovara njihova imena. “Prognani smo iz Deir Ezora, Abdulah je moj šurjak, oženjen sam njegovom sestrom”, rekao je. Porodica je izbjegla iz nestabilne pokrajine Deir Ezora na istok, misleći da će biti sigurniji u Jandairisu, selu koje od 2018. kontroliraju turske snage i proturske pobunjeničke skupine.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.