Subota , 22 lipnja 2024

Male poduzetnice Halima i Erna sve prodale: Simpatičan prizor iz sela u BiH osvojio društvene mreže (FOTO)

Brojne su situacije kada u životu od najmlađih možemo nešto naučiti. Jedna takva dolazi nam iz sela Tupković, koje se nalazi kod Živinica, a glavni akteri su dvije male poduzetnice.

Škola je gotova, ljeto je počelo, a to znači samo jedno, raspust i uživanje u njegovim čarima za naše školarce. Djeca tokom raspusta uživaju u brojnim aktivnostima, jedni odlaze na bazene, drugi su na igralištu.

Naime, portal kalesijske Neon televizije, na svojoj Facebook stranici podijelio je priču o malim poduzetnicama čiji štand je bio postavljen u selu Tupković.

Djevojčice Halima i Erna početak raspusta odlučile su provesti na neobičan način. Ni manje, ni više, one su došle na ideju kreirati sopstveni ‘biznis’, te tako zaraditi nešto novca koji bi im bio dodatni džeparac na odmoru nakon školske godine, piše Hanuma.ba.

Djevojčice su same izradile nakit i postavile štand za prodaju. Kako saznajemo, sve su prodale, a pripremaju i novu turu nakita. Halima živi u Mostaru, a kod djeda i nene je tokom raspusta u Tupkoviću.

Redakcija portala Hanuma.ba čestita djevojčicama i želi im puno uspjeha u ovoj slatkoj prodaji, a naravno i raspust pun dogodovština. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.