Petak , 14 lipnja 2024

Maleni heroji danas hodaju, a davali su im minimalne šanse: Pogledajte emotivni video Davuda i Ammara (VIDEO)

Sjećate li se blizanaca Davuda i Ammara iz Bihaća rođenih u 24. sedmici trudnoće sa 580 i 740 grama? Borili su se za život u Njemačkoj a ljekari su im davali minimalne šanse, piše portal Tuzlanski.ba.

Video koji je humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba poslala mama Davuda Derviševića iz Bihaća mnogima je uljepšao ovaj dan. Davud i njegov brat blizanac Ammar, dokaz su da su čuda moguća ako imate želju i volju za životom.

Pored Davuda i Ammara na videu možete vidjeti i trećeg, najstarijeg brata Anura koji im je uzor i kojeg obojica najviše vole.

Predivni dječak Davud nakon povratka iz Njemačke gdje je duži period bio na liječenju laganim koracima korača ka novim pobjedama.

Podsjećamo, Blizanci Davud i Ammar Dervišević rođeni su sa minimalnim šansama da prežive i velikim zdravstvenim problemima. Maleni Davud se nalazio u bolnici zbog meningitisa i apscesa, nakon čega mu je operacijom ugrađen šanta zbog hidrocefalusa. Za ovaj operativni zahvat bilo potrebno je 30.000 eura. Ova cifra je bila mnogo veća, ali se ljekar odrekao svog dijela za malenog Davuda koji je jako uporan i veseo dječak i koji se bori u rangu sa svojim vršnjacima bez obzira na poteškoće i izazove. (Tuzlanski.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.