Nedjelja , 23 lipnja 2024

Ne bacajte ih: Korištene vrećice čaja imaju osam super primjena

Ljekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorištene vrećice itekako su zanemarene.

Osim što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekline od sunca i ugrize insekata, iskorištene vrećice čaja pravi su pomoćnik u kućanstvu.

Ovo su najbolje ideje za njihovu upotrebu: Osim soda bikarbone, iskorištene vrećice čaja odlične su u uklanjaju neugodnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći tako da upiju mirise.

Vlažne vrećice crnog čaja čuvaju željezno posuđe od hrđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti korodiranje.

Masno posuđe teško je oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći vrećice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dvije do tri vrećice te ostaviti pet minuta. Nakon toga će se suđe lakše isprati. Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima.

Skuhajte čaj s dvije stare vrećice i te ga iskoristite kao sredstvo za čišćenje. Jednako kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i namještaja. Treba skuhati čaj od dvije iskorištene vrećice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine.

Čaj će razgraditi masnoću i djelovat će blagotvorno na pore drveta. Osim što uklanja neugodne mirise iz frižidera, iskorištene i osušene vrećice čaja upit će sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svježinu.

Želite li osvježiti stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati. Vrećica sa čajem može vam poslužiti i za sadnju sjemenja. Nježno stavite sjemenku u vrećicu, održavajte je vlažnom, a kad proklije, samo je premjestite zajedno sa čajem u zemlju.(Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

San snova: Ova mala drvena kućica na plaži s pogledom na more ostavit će vas bez teksta (FOTO)

Mjesto koje je pobudilo našu maštu i interes i našlo se na popisu nekretnina u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.