Srijeda , 17 travnja 2024

Neizmjerna bol: Uz suze i jecaj malena Džena Gadžun iz Kaknja ispraćena na bolji svijet (FOTO)

U Gornjim Lučanima kod Kaknja danas je klanjana dženaza trogodišnjoj Dženi Gadžun. Riječima se ne može opisati tuga koja je vladala u ovom mjestu

Tišina, jecaji i suze na licima članova porodice, ali i komšija i svih onih koji su došli na ispraćaj trogodišnje djevojčice pratili su mali tabut od mjesta klanjana dženaza do mjesta ukopa. Majka, otac, braća, djed, shrvani od boli jedva su dolazili do zraka, a suze nisu prestajale teći zbog činjenice da Džene više nema s njima.Nakon klanjanja dženaze muftija zenički Mevludin Dizdarević, koji je i predvodio dženazu, obratio se okupljenima koji su došli na posljednji ispraćaj djevojčice.

“Ovo je veliki ispit i test za sve nas i da se trudimo da naša država i svi sistemi budu kvalitetniji. Cjelokupan život je test i ispit u kojem učvršćujemo svoj karakter i vjeru. Ovo je danas belaj i test za sve nas, za porodicu koja ispraća malenog evlada, za sve nas da pokažemo šta možemo i test i belaj za državu. Čuvajte se teških riječi koje mogu biti otrovne za sve nas, danas trebamo biti uz porodicu Gadžun”, kazao je Dizdarević te dodao da svi mi od Džene trebamo tražiti halal (op.a. oprost).

Tragedija koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu još uvijek nema nikakav epilog, osim smrti male Džene zbog čega je danas u Kaknju proglašen Dan žalosti.

Džena Gadžun iz Kaknja preminula je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je dovezena u teškom stanju nakon pada u komu poslije skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici.

Djevojčica je operisana u iznajmljenoj sali privatne klinike “Dr. Bejtović”, koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom “Dr. Halimić”, čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju, a anesteziolog je bio Suad Rožajac. (Klix.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.