Utorak , 29 studenoga 2022

Odmor za srce i dušu: Pogledajte predivan ambijent vikendice na Bjelašnici (FOTO)

Tražeći mjesto kao stvoreno za zimski odmor ove sezone na društvenim mrežama ekipa portala Bonjour.ba pronašla je planinsku kuću na Bjelašnici i dogodila se ljubav na prvi pogled.

Budući da je zimski odmor najljepši u planinama prekrivenim snijegom koji gledamo iz topline prostora koji grije kamin, znali smo da smo pronašli nešto posebno.

Na 1250m u mjestu Sinanovići na jednoj od najljepših planina u Bosni i Hercegovini, Bjelašnici, nalazi se dvoetažna kućica Coeur de la Montagne ili Planinska kuća Bjelašnica.

Osim pogleda na prirodu i nebesko prostranstvo, ova kućica spaja tradicionalno i novo.

Zamišljeno kao protuteža uobičajenom, vrlo užurbanom i zaposlenom načinu života, kreirali su oazu u kojoj je priorite odmaranje u opuštanje u ugodnom ambijentu.

Tome svakako pridonosi kamin, kao i vintage detalji poput gramofona i gitare.

Posebnost čine i tradicionalni bosanski ćilimi koji su kako piše Bonjour.ba, nastali baš na ovom mjestu gdje je sada smještena planinska kućica.

Osoba koja je tkala te ćilime, odlučila je da ih vrati na mjesto njihovog nastanka i danas ova kućica ponosno nosi dio historije i tradicije.

Također, ako ste maštali o ispijanju kafe ili doručku u krevetu, a zatim uranjanje u omiljenu knjigu dok se ljuljate, srećom, ova planinska kuća na spratu ima sve što je čini savršenom za odmor daleko od gradske vreve.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Šejma Mehić sa pratiocima podijelila predivnu poruku iz inboxa: “Pokrila sam se u nedjelju poslije akšama, osjećaj je neopisiv…” (FOTO)

Bh. interpretatorka ilahija i kasida, Šejma Mehić odlučila je sa svojim pratiocima podijeliti predivnu poruku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.