Utorak , 16 travnja 2024

Palestinska zajednica u BiH: I ovog ramazana pokažimo solidarnost i donirajmo za Gazu

Udruženje Palestinska zajednica u BiH uputilo je ramazansku poruku u kojoj je, između ostalog, podsjetilo da je kako ulazimo u sveti mjesec ramazan, brutalna agresija na Gazu ušla u svoj šesti mjesec u kojoj je ubijeno više od 31.000 Palestinaca, većinom djece i žena, dok Izrael nastavlja da vrši masakre u opkoljenom Pojasu, te sprečava ulazak humanitarne pomoći koristeći izgladnjavanje kao sredstvo rata. 

– Na ovaj dan bi naša braća i sestre u Gazi u svojim domovima, uz proslavu, dočekivali sveti mjesec ramazan. Umjesto toga, oni su na očigled cijelog svijeta lišeni hrane, vode, lijekova, domovi su im uništeni, a porodice razorene. Svaki dan je sve više stotina mrtvih, zdravstveni sistem je u kolapsu, pristup hrani i čistoj vodi postaje luksuz, a većina roditelja svjesno trpi glad da bi njihova djeca preživjela – navodi Palestinska zajednica u BiH.

Podsjeća da upravo ramazanski post uči suosjećanju s gladnima i siromašnima, te da je iako se ponekad osjećamo bespomoćno pred palestinskom patnjom, od suštinske važnosti da ne potcijenjujemo naš doprinos, koliko god on se činio malim.

– Stoga pozivamo građane Bosne i Hercegovine, koji su nesebično stali uz palestinski narod da i ovaj ramazan pokažu solidarnost i doniraju za Gazu. Vaše dobro djelo donijeti će nadu onima kojima je sve oduzeto – poručili su.

Iz Udruženja Palestinske zajednice BiH podsjećaju da akcija pomoći narodu Palestine i dalje traje te da humanitarni telefon 090 292 000 za pomoć vrijedi samo za pretplatnike kompanije “BH Telecom”.

Pomoći možete i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”).

– U ime Palestinske zajednice, povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, svim Bošnjacima, muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, upućujemo najiskrenije čestitke uz želju da nastupajuće mubarek dane provedu u zdravlju, rahatluku i porodičnoj sreći. Ramazan mubarak olsun – poručili su iz Udruženja Palestinska zajednica u BiH. (Preporod.info)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.