Nedjelja , 23 lipnja 2024

Pogledajte novi spot hora Hazreti Hamza zbog kojeg je mnogima potekla suza (VIDEO)

Hor Hamza je odlučio ramazanski period obogatiti novom pjesmom pod nazivom “Iskreno”.

Nepresušna inspiracija

Navode da je naziv pjesme proizašao iz razmišljanja da je iskrenost temeljna odlika ljudskosti koju bi svako trebao što više njegovati. Autor teksta i muzike je Kenan Hadžifejzović, a aranžman je radio Eldin Huseinbegović uz pomoć članova Hora, a pjesma je nastala kao potreba da svi zajedno jedni prema drugim budemo što iskreniji, piše Oslobođenje.

– Kroz tekst pjesme prožima se jasna granica između onoga što je dobro i onoga što je suprotno od toga. Nikada dovoljno obrađena tema i nepresušna inspiracija za sve umjetnike. Želja nam je da se svi više trudimo da budemo nekom sjajno lice, a ne da tražimo ko je nama zmija otrovnica. Ujutro kad ustanemo i pogledamo se u ogledalo da se zapitamo da li smo nekom zmija otrovnica taj dan i da se potrudimo da to ne budemo, kaže Hadžifejzović, član Hora Hamza, i dodaje da je za pjesmu snimljen i spot.

Svaki njihov spot nosi posebnu simboliku, pa tako i “Iskreno” na čiju emotivnu poruku mnogi neće moći ostati ravnodušni.

– Često svima nama priđe neko ko traži pomoć ili prodaje nešto što nam ne treba da bi preživio. Pokušavamo poslati poruku da ako nismo u stanju pomoći finansijski, možemo bar lijepom riječju ili osmijehom, jer mubarek Poslanik kaže i osmijeh je sadaka, ističe on.

Kroz pjesmu i video Hor Hamza promoviše i organizaciju Pomozi.ba, koja je posvećena pomaganju starim, oboljelim i djeci jer to je, ističu, najmanje što mogu učiniti za njih. Spot je realizovan u saradnji sa Hayat Productionom i rediteljom Benjaminom Šehićem, koji je stavio poseban pečat na ovaj video.

– Od samog početka je shvatio šta je naša ideja i šta želimo reći, a to je presudno da bi priča bila uspješna, kazao je on.

Promocija videospota

– U narednim danima ćemo vrijedno raditi na promociji ovog videa i pjesmi širom BIH. Već imao snimljenu još jednu pjesmu pod nazivom „Nekome“ i nadamo se ekranizaciji i te pjesme. Dugo nas nije bilo sa novim pjesmama pa ćemo pored nastupa i koncerata više vremena posvetiti snimanju novih stvari, rekao je o budućim planovima.

A na pitanje da li nakon snimljenih pjesama možemo očekivati i album, odgovara: “Teško je govoriti o nekom albumu jer on kao forma gubi na značaju, iako je naša želja da ipak uradimo skup desetak pjesama na jednom mjestu te da ispričamo neku našu priču, ako Bog da”.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.