Nedjelja , 14 srpnja 2024

Prebacite PVC prozore u „zimski položaj“ i dom će vam biti topliji u hladnijim danima

PVC prozori su pravi spas jer pružaju mnogo bolju izolaciju od standardnih prozora. Ipak, čak i PVC stolarija ima neke cake koje mogu da vam pruže dodatnu izolaciju i komfor, a rijetko ko zna za njih!

Malo ko zna da ovi prozori imaju ljetni i zimski položaj koji namještate u skladu sa svojim potrebama. Većina majstora će vam pri postavljanju prozor ostaviti u srednjem položaju, a na vama je da ga dodatno podesite ukoliko želite.

Za ovu caku prethodno morate da provjerite da li na bočnoj strani prozorskog krila, tamo gdje se nalazi ručica, imate vijke. Ukoliko vijci imaju rupe za zvjezdasti šrafciger, onda svakako imate i zimska i ljetna podešavanja prozora.

Kada ste ustanovili da su vijci pogodni za podešavanje, onda, ukoliko želite da prozor namjestite u zimski položaj, inbus ključem zavrtanj okrenite ka unutra i stan će vam odmah biti mnogo topliji.

Ali budite oprezni i nikako prozor ne ostavljajte u tom položaju cijele godine jer se tako gume mnogo brže troše. Važna caka Ukoliko niste sigurni u kom je položaju vaš prozor, uz jedan trik ćete lako otkriti.

Pritisnite list papira prozorskim krilom. Ako možete da ga izvučete bez problema, prozor je u ljetnom položaju. U suprotnom, vjerovatno je u zimskom. (ddl.rs)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.