Utorak , 9 travnja 2024

Prelijepa priča iz Tešnja: Merjem i Mustafa sa babom Tarikom ne propuštaju nijedan sabah namaz (FOTO)

Kada vidimo hairli porodicu, srce zaigra. Nesvakidašnji primjer o jednoj takvoj porodici  dolazi nam iz Tešnja.

Naime, priču o odlasku na sabah namaz jednog oca i njegovo dvoje djece na svom Facebook profilu podijelio je Almin Plančić.

Njegov status prenosimo u cjelosti;

“Ovo su moje komšije i džematlije, Mustafa (5) i Merjem (8) sa babom Tarikom koji ne propuštaju niti jedan sabah namaz u džematu u našoj Dibekhana džamiji u Tešnju.

Praksa im je, da nakon što skupa klanjaju, babo Merjem odvuče do nane i djeda odakle ide u školu sama a Mustafu direktno u vrtić jer je još mali za škole, zatim babo ide svojim obavezama. I tako svako jutro.

Nikada još ih još nisam vidio ujutro da su nenaspavani ili namrgođeni. Čak šta više, osmijeh im je uvijek na licu i uvijek su raspoloženi čak i kada ih zezam.

Molim Gospodara da Mustafu i Merjem učvrsti na njihovom putu odrastanja na pravim vrijednsotima i sačuva iskušenja dunjalučkih a njihove roditelje nagradi najljepšim nagradama koje može da poželi jedan roditelj.

Molim Gospodara da ovakve i slične primjere što češće viđamo u našim sredinama, da djecu odgajamo na pravim vrijednostima, da se ne ustručavamo promovisati prave porodične vrijednosti a ne da osuđujemo one koji idu u džamiju (jer pretjeruju) a neke druge scene u društvu i na društvenim mrežama nam budu sasvim uredu i ne smetaju nam”, navodi se u Plančićevoj objavi. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Odlazak najdražeg gosta: Zvukom topa i sa akšam-namazom završen je Ramazan, vjernici se raduju Bajram

Prije nekoliko minuta Bosnom i Hercegovinom prolomili su se zvuci ezana, u pojedinim gradovima top …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.