Petak , 14 lipnja 2024

Radost i suze u porodici Ahmiš: Esed i Mahira obradovani odlaskom na Umru (VIDEO)

Esed i Mahira Ahmiš, naredne godine, drugi put u svom životu, zahvaljujući dobrim ljudima, zijaretit će Kabu. 

Naime, Mahira je večeras na svom Facebook profilu sa javnošću podijelila emotivan trenutak koji je za kratko vrijeme obradovao sve one koji prate ovu porodicu.

Grupa “Islam moja vjera” Mahiri i Esedu obezbijedila je odlazak na Umru, naredne, 2022. godine, piše Hanuma.ba.

Posjeta Kabi, bit će druga u životu, nakon što su zahvaljujući dobrim ljudima, Mahira i Esed obavili hadždž 2018. godine.  Za njih je putovanje na hadždž bilo ostvarenje sna, posebno za Eseda  koji je  prije nekoliko godina obolio od multipla skleroze.

Danas, suze i nova radost. Mahirinu objavu prenosimo u cjelosti;

“Ja Rabbb! Nakon hadžadža evo ga i Umraaaa!!! Subhanallah! Allahu ekber, ta se sreća opisat ne može! Kada Allah zavoli svoga roba zavole ga svi! Allah zna naša dobra djela i nijjete pa nas je shodno tome i nagradio, jer niko ne može biti veći dobročinitelj od Allaha. Allah daje kome hoće iskušenje, ali i blagodati i samo On zna kome će šta, kad i koliko dati. Mi smo eto počastvovani Umrom od grupe Islam Moja Vjera, ako Allah da Da im Allah ukabuli i nagradi ih onako samo kako On najbolje nagrađuje. Ja znam ko su insani koji nas šalju, koji dijele mnogima nagrade i teško je o takvim institucijama od ljudi i pričati!”, zaključuje Mahira.

Mahiru smo zamolili za kratak komentar za portal Hanuma.ba.

“Elhamdulillah. Opisati vam ne mogu. Trenutno se oboje osjećamo presretno i sve ovo nam je nekako nestvarno, kao da prvi put idemo. Allah nas je počastio, znamo da nas voli. Esed upravo plače. Po drugi put u svom životu mi ćemo stati u revdu, vidjeti ću Kabu, osjetiti taj miris što se opisati ne može. Raduje nas i to da ćemo ponovo imati priliku zaraditi što više sevapa”, poručila je Mahira u izjavi za portal Hanuma.ba.

“Elhamdulillah, nek Uzvišeni Allah obilato nagradi organizatore, a vama neka podari zdravlja i snage da hairli odete, obavite umru i hairli se vratite”, “MashaAllah, Allah Mubarek, rasplakala sam se zajedno s vama, Allah vam olaksao i ukabulio insha’allah”, “Vilo draga, da uvijek budeš sretna i nasmijana sa svojim Esed ef. i vašim evladima”, samo su neki od komentara ispod objavljenog videozapisa koji je sakupio preko hiljadu reakcija u samo pola sata. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.