Petak , 14 lipnja 2024

Sretno dušo malena: Djevojčica Emina Kulenović sa roditeljima otputovala u Italiju radi pretraga i transplantacije jetre

Malena bišćanka, Emina Kulenović sa roditeljima je prije nekoliko dana otputovala u Italiju kako bi bile izvršene pretrage njenog zdravstvenog stanja, a nakon dijagnosticiranja tumora jetre. Zahvaljujući volonterima udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, obezbijeđen je smještaj u udruženju, koje pomaže djeci koja se liječe, za roditelje i Eminu u kojem mogu boraviti u periodu kada ne moraju biti u bolnici.

“Najteže saznanje za jednog roditelja je ono da mu je život djeteta ugrožen. Najteže je saznanje da je ispred njega jedna velika borba u kojoj su moguće sve vrste gubitaka. Najteže je saznanje da se cijeli njihov svijet mijenja. Najteže je saznanje da na liječenje morate ići daleko od svoje zemlje, porodice i svog doma“, riječi su kojim počinje status objavljen na stranici ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, a koji prenosimo u cjelosti.

“Sva ta saznanja i mnoga druga lakše je pretrpjeti i izboriti se sa svim lošim momentima ako ne prolaze kroz tu borbu sami. Ako ima neko ko će stati uz njih i njihovo dijete, te im pomoći da na tom putu postoje olakšanja koja će im pomoći da se posvete svom djetetu, njegovoj njezi i brizi.
Iz tog i milion drugih razloga trudimo se pomoći i pružiti najveću moguću podršku, olakšati taj put uz pomoć dobrih ljudi, naših donatora i prijatelja, volontera,

Naša mala Emina rano se susrela sa velikom borbom. Dijagnosticiran joj je tumor jetre i tu počinje njena borba. Naši ljekari i osoblje dali su sve od sebe da joj pruže najbolju njegu i brigu, ali kako je ovo oboljenje kod djece jako rijetko Eminu je put odveo u Padovu u Italiju. Svi smo bili uz nju i njenu porodicu od starta. Kontaktirali smo hematoonkologe u Univerzitetskoj bolnici Padova (Azienda Ospedale – Università Padova), od kojih smo dobili preporuke o protokolu liječenja Eminine bolesti.

Kroz cijelo Eminino liječenje doktori sa Hematoonkološkog odjela Pedijatrijske klinike KCUS-a bili su u stalnom kontaktu sa doktorima iz Padove.

Kada je Emina isprimala potrebne hemoterapije organizovali smo prijem u bolnicu u Padovi za Eminu radi daljih pretraga i transplantacije jetre.

Kontaktirali smo volontere u Padovi te smo obezbijedili smještaj u udruženju, koje pomaže djeci koja se liječe, za roditelje i Eminu u kojem mogu boraviti u periodu kada ne moraju biti u bolnici.

Kroz cijeli proces naši volonteri su prevodili svu potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Zbog Emininog zdravstvenog stanja i okolnosti koje je uzrokovala pandemija organizovali smo sanitetski prevoz iz Hrvatske, koji je došao po Eminu i prevezao je na potrebnu adresu.

Naša Emina je prije par dana primljena u bolnicu te je započela sa pretragama.

Naša Emina je borac. Ona je snaga. Ona je hrabrost. Ona je jaka.

Želimo joj uspješan nastavak liječenja i dati ćemo sve od sebe da budemo i dalje tu za nju i uz njenu porodicu. Nećemo dopustiti da ostanu sami”, stoji u Facebook objavi.

Redakcija portala Hanuma.ba, malenoj Emini želi brz oporavak, i da se u Bosnu i Hercegovinu sa svojim roditeljima vrati sretna i nasmijana. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.