Srijeda , 29 svibnja 2024

Suze radosnice u očima mame koja motorkom zarađuje za djecu: Sanela kupila ovce, kombi… (VIDEO)

Prije gotovo mjesec dana objavljena je priča o samohranoj majci koja motornom pilom ruši šumu i zarađuje novac za svoju djecu.

Sanela nije imala nikakvih redovnih primanja za život, a troje djece šalje u školu. Ova priča dirnula je u srce mnoge ljude širom svijeta pa su Saneli slali pomoć koju je ona koristila za kupovinu ovaca, kombija i pravljenje štale.


Njen život danas, promijenjen je u potpunosti ali na bolje.

“Hvala vam na ovome svemu. Da nije bilo vas, dobrih ljudi, ja ovo danas ništa ne bih imala. Hvala svima koji zvali da nas snimite, koji su poslali  pomoć“, govori kroz suze Sanela Bojić, samohrana majka troje maloljetne djece iz sela Donja Misoča kod Ilijaša već 5 godina ruši drva motornom testerom i prodaje ih kako bi prehranila svoju djecu, piše Hanuma.ba.

Vezano | Da srce pukne: Kako bi prehranila troje djece, mama Sanela motorkom zarađuje za život (VIDEO)

Sanelina priča objavljena je prije skoro mjesec dana, ganula je mnoga srca, pa je pomoć počela pristizati sa svih strana.

Od novca koji je dobila, Sanela je kupila stado ovaca, kombi, napravila štalu.

“Uspjela sam da kupim 40 ovaca, 7 ovnova, imam 6 malih janjadi, uspjela sam štalu da napravim, uspjela sam da kupim kombi, da registrujem auto i već sam sa njim zaradila prvu dnevnicu. Hvala svom dobrom narodu koji mi je pomogao, poslao novac, nije bitno koje vjere, koje nacije, svi su bili tu, svi su mi pomogli, svi su mi to  omogućili”, govori emotivno Sanela.

Kupila ovce “pramenke”, “one su najbolje…”

“Razumijem se u ovce. Izabrala sam ‘pramenke’, one su najbolje. Moj sin voli ovce, on ih čuva, sada sam ga odvukla u školu, iako je htio ostati. Sav novac koji sam dobila, uložen je u ovce, u štalu i u ovaj kombi ovdje. Uzeli smo i namirnica nešto, a bilo je ljudi koji su poštom slali namirnice”, priča Sanela.

Plac od 35 hiljada KM

Sanela pojašnjava da postoji plac zemlje od dulum i po, malo dalje od kuće u kojoj sada živi sa djecom.  Vlasnik zemlje potražuje 35 hiljada KM, i kako navodi ova samohrana majka.

“Novac nismo uspjeli skupiti. Sve što smo dobili uloženo je u kombi, ovce, i od toga ćemo ako Bog da imati profit i mogli bi od toga živjeti, a ja ću naravno i dalje ići u šumu, to znaju i šumari, da se borim. Jer, ako ja ne odem raditi s ovim kombijem ja ne mogu njima ostvariti da oni imaju da jedu, sijeno, žito i ostale potrepštine koje trebaju, a tako isto i mojoj djeci i meni”, dodaje Sanela.

Cjelokupan razgovor sa Sanelom pogledajte u priloženom video prilogu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Nepoznate osobe išarale turbe “Sedam braće” u Sarajevu, policija na terenu (FOTO)

Vandali su jutros u naselju Bistrik u Sarajevu išarali turbe “Sedam braće”, prenosi Klix.ba. Kako …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.