Petak , 14 lipnja 2024

Tri godine očinske boli i patnje Alije Kozlića: Dan i noć me proganja pitanje gdje je moj Amar

Amar Kozlić, upravljajući očevim automobilom, sletio u rijeku Lašvu . Tri godine nade i neizvjesnosti, kaže Kozlić za Avaz

Uskoro će se navršiti tri tužne godine otkako porodica Kozlić iz Nemile kod Zenice ne zna gdje se nalazi njihov sin Amar koji je, upravljajući očevim automobilom, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja su izvučena, međutim, Amaru od 4. februara 2017. godine ni traga.

Sve gore

Otac Alija Kozlić, u emotivnoj ispovijesti za “Dnevni avaz”, govorio je o sudbini koja je zadesila njega i njegovu porodicu, a koju, kaže, ne bi poželio nikome.

– Približavaju se tri godine. Tri godine nade, neizvjesnosti, odlaska na spavanje sa samo jednom želju, saznati gdje je moj sin. Dan i noć me proganja to pitanje. Nažalost, još to nisam doživio. Iz mjeseca u mjesec sve je gore i gore, vjerujte – govori on.

Iako su prošle skoro tri godine, Kozlići nisu izgubili nadu. Umrijet će, ali nada da će čuti neku vijest za Amara nikada neće prestati.

– Imamo nadu, to je neupitno. Teško je reći šta je to konkretno, ali kada bismo našli bilo šta, makar neki trag, bili bismo presretni. Ipak, to bi nam  dalo kakav-takav smiraj – priča uzdišući Alija.

Zaustaviti vrijeme

Ističe da u proteklom period nisu dobivali  nove informacije, a na naš upit nada  li se da je njegov sin živ ili je ipak, nažalost, i on stradao u nesreći, neutješni otac nije mogao dati odgovor.

– To samo dragi Bog zna, to su stvari koje čovjek ne može  svariti. Bojite se pomisliti. Znam samo da bih zaustavio vrijeme, da februar ne dođe. Odbolujemo svaki februar, posebno taj kobni dan. Podsjeća, boli, razara – zaključuje Kozlić.

So na ranu

Slučajevi poput dječaka koji je pao u potok u Begovom Hanu i nikada nije pronađen, ali i ovaj posljednji u Zenici, Kozliću dolijevaju so na ranu.

– Kada se desi takvo nešto,  čovjek saosjeća s porodicoma, jer mi najbolje znamo kako je nama. Otvore vam se rane, odnosno, one nikada nisu ni zarasle, niti će. Svaki događaj te iznova potrese i podsjeti na sve što se dogodilo. I tako sve ukrug – kaže Kozlić. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.