Srijeda , 29 svibnja 2024

Tužan dan u Bosni i Hercegovini: U 9. godini na ahiret preselila Hanna Lakača

Devetogodišnja Hanna Lakača, iz Bugojna, jučer je u svojoj 9. godini preselila na ahiret.

Fotografiju sa posmrtnicom djevojčice, danas je na svojoj Facebook stranici objavio portal Bugojno Danas.

Dženaza malenoj Hanni će se obaviti 2.1.2021. godine u 12 sati ispred džamije u Veseloj, na mezraju Veliko greblje Vesela, općina Bugojno.

Emotivan status povodom preseljenja malene Hanne, objavio je na svom Facebook profilu, član bliže rodbine, Sedin Lakača, piše Hanuma.ba.

“Novu 2021. godinu sam dočekao sa najtužnijom vješću da je moja Hanna Lakača preselila na bolji svijet. Hanna je bila djevojčica predivnog karaktera i odgoja, koja je dio moje porodice krasila svega 9 godina. Nakon kratke bolesti izgubila je bitku za život i sa mnogo Božijih znakova utješni smo da se seli na sigurno i najbolje mjesto koje je Bog pripremio za svoje dobre robove, a to je Džennet! A divno li je to prebivalište, posebno kada smo pokraj sebe imali jednog od njegovih stanovnika. Vidio sam da su roditelji Enita Haznedarevic Lakača i Almir Lakača zadovoljni odredbom Allaha i da vjeruju da je to najbolje rješenje da se njihova kćer Hanna ne pati. Ovim putem želim da zamolim Allaha da se našoj ptičici Hanni smiluje i nagradi je najljepšim mjestom u Džennetu, a porodici podari sabur i jak iman u ovim teškim trenucima. Dragi dobri ljudi uputite i vi dovu Uzvišenom da se smiluje našoj Hanni. Amin”, stojalo je u Facebook objavi.

Redakcija portala Hanuma.ba upućuje dove Uzvišenom da Hanni podari Džennetske ljepote, a porodici sabur u ovim teškim trenucima. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Nepoznate osobe išarale turbe “Sedam braće” u Sarajevu, policija na terenu (FOTO)

Vandali su jutros u naselju Bistrik u Sarajevu išarali turbe “Sedam braće”, prenosi Klix.ba. Kako …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.