Utorak , 28 svibnja 2024

Tužna priča iz Glogove kod Srebrenice: Amar i Ajla prije nekoliko godina ostali su bez majke, jučer im je preselio i babo

Jučer je u svojoj 47-godini na ahiret preselio Mehmed Gerović iz sela Glogova, kod Srebrenice. Iza Mehmeda je ostalo četvero djece, tri kćerke i sin.

Naime, Facebook stranica Mjesne zajednice Konjević polje podijelila je objavu o tužnoj priči 14-godišnje Ajle i 12-godišnjeg Amara, kojem je jučer u 47-godini preselio i babo, piše Hanuma.ba.

Danas je na seoskom mezarju u Velikoj Glogovoj nakon podne namaza klanjana dženaza namaz Mehmedu Geroviću, iza kojeg je ostalo četvero djece, Adelisa, Alisa, Ajla i Amar.

“Amar (12) i Ajna (14) su jetimi. Babo im je jučer preselio. Sutra je njihovom babi dženaza. Majka im je ranije preselila. Ostali su sami! Imali dobrovoljaca za sakupimo 1.000 KM stipendije bar za jedno dijete”, navedeno je u apelu objavljenom na Facebook stranici Mjesna Zajednica Konjevic Polje.

Također, navodi se i ime osobe koja je zadužena sada za djecu, kao i kontakt telefon ukoliko neko može i želi da pomogne.

“Postoji li veće iskušenje ili veća bol od bola Amara (12), koji slomljen bolom, pognute glave sjedi između majke i oca. Oni odoše na istinit svijet, dok oni ostaju da žive na ovom prolaznom svijetu”, stoji u Facebook objavi Mjesne zajednice Konjević polje. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Sezona vjenčanja je tu: Donosimo vam listu fotografa koji su odličan odabir za vaš poseban dan! (FOTO)

Dolaskom ljeta, fotografi imaju običaj reći da polako počinje ‘špica’ sezone. Mnogi mladenci već ranije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.