Utorak , 16 travnja 2024

Učenice OŠ u BiH nasmijale javnost: “Odmaknite se, zaklanjate mi svjetlost”, “Niste popunili zahtjev” (VIDEO)

Sporost administracije u Bosni i Hercegovini, neljubazni radnici na šalteru, ali i konstantno vraćanje po ‘papir’ koji nedostaje, boljka su sa kojom se građani naše domovine konstantno susreću. Upravo jedan ovakav primjer surove svakodnevnice na šaljiv način, kroz kreativan skeč, prikazale su učenice Osnovne škole u BiH, piše portal Hanuma.ba.

Naime, učenice 4. razreda PU OŠ ‘Hasan Kjafija Pruščak’ iz Zenice improvizovale su jedno šalter odjeljenje u Bosni i Hercegovini, a kroz skeč su demonstrirale kako izgleda dolazak po papire u našoj domovini.

“Dobar dan, šta ste trebali?”

“Trebala bih izvaditi ove dokumente”, a nakon što joj djevojčica koja glumi stranku preda papir, djevojčica koja glumi šalter radnicu uzima papir i kaže; “Odmaknite se zaklanjate mi svjetlost”.

U nastavku pogledajte video:

Da su obje učenice fantastično prikazale surovu svakodnevnicu, svjedoči preko 3 hiljade reakcija, ali i veliki broj komentara Facebook korisnika koji im čestitaju, ali i poručuju koliko je žalosno što je stanje sa administracijom takvo – kakvo jeste. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.