Nedjelja , 14 srpnja 2024

Želite pročišćen zrak u svome domu: Neka vam ove biljke krase prostorije

Biljke koje će oplemeniti svačiji prostor

Danas sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorijama, uredima i domovima u kojima se nalaze brojni zagađivači, računala i mnogi drugi faktori koji doprinose lošoj kvaliteti zraka.

Zbog toga i ne čudi da su ljudi sve bolesniji, sve je više alergija i drugih sličnih stanja uzrokovanih upravo lošom okolinom. Istraživanja su pokazala da zadržavanje toksičnih tvari u zraku može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme poznatije pod nazivom ‘Sindrom bolesne zgrade’.

Na sreću, postoje mnogi načini da se zrak ‘pročisti’, a jedan od najjeftinijih i svima pristupačnih načina su sobne biljke. Ako nisi znala, postoje mnoge vrste sobnih biljaka koje čiste zrak od toksičnih tvari te ga obogaćuju kisikom i zbog toga ih je dobro imati u prostoru u kojem živimo.

Neke od tih biljaka dobro je držati i u spavaćoj sobi gdje je vrlo bitno da kvaliteta zraka bude što bolja. Koje su biljke najbolje za pročišćavanje zraka u stanu, doznaj u nastavku.

Sanseverija/svekrvin jezik

Jedna od dobro poznatih i često viđenih biljaka je svekrvin jezik koja, osim što je vrlo jednostavna za održavanje, također je i super za pročišćavanje zraka. Jedna je od rijetkih biljaka koje upravo tijekom noći pretvaraju ugljikov dioksid u kisik i iz tog je razloga odličan izbor za spavaću sobu.

Dracena

Dracena iz zraka uklanja štetne tvari poput benzena, formaldehida, ksilen i toluen te tako stvara mnogo bolje okruženje za boravak, a idealna je za spavaću sobu. Jednostavna je za održavanje i lijepo će se uklopiti u svaku prostoriju ili ured.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate M (@jankruasan)

Spatifilum

Biljka poznatija i pod nazivom ‘ljiljan mira’ odlična je za uklanjanje toksina iz zraka, a osobito se preporuča držati je u prostorijama u kojima su računala. (Zena.hr)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Живые подарки Бишкек (@sochnyi_dom)

O hanumabaadmin

Provjeri također

San snova: Ova mala drvena kućica na plaži s pogledom na more ostavit će vas bez teksta (FOTO)

Mjesto koje je pobudilo našu maštu i interes i našlo se na popisu nekretnina u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.