Četvrtak , 23 studenoga 2023

Zimska čarolija u Bosni i Hercegovini: Divni prizori prvog decembarskog snijega (FOTO)

“Sniježni prekrivač” jutros je zabijelio mnoge gradove Bosne i Hercegovine, te pružio prelijepe prizore kojima su se kako je i uobičajeno najviđe obradovali oni najmlađi

Uprkos činjenici da su proteklih dana u Bosni i Hercegovini bilježene netipično visoke temperature za ovaj period godine, jutros je pao prvi decembarski snijeg, te tako obradovao mnoge građane naše zemlje.

Padavine su bile izraženije preko noći, tako da su ulice većine gradova u BiH jutros prekrivene snijegom.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -9; Ivan Sedlo i Sokolac -4; Drvar i Sarajevo -1; Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Bihać i Zvornik 1; Grude 5; Mostar i Široki Brijeg 6; Stolac 7; Neum 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 4ha je iznad normale i raste.

Danas prije podne oblačno sa snijegom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu kiša. Od poslijepodnevnih sati u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U Sarajevu pretežno oblačno sa snijegom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C. U Tuzli je pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. U drugom dijelu dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Temperature će se danas kretati između 0 i 3 stepena. (Hanuma.ba | Foto: Tuzlanski.ba/Klix.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Aida Tule o eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina: Svako od nas će odgovarati pred Jednim Sudijom

Oglasila se Aida Tule supruga Edina Tule koji joj je jučer uputio brutalne prijetnje, a …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.