Ponedjeljak , 26 veljače 2024

Almasa Lazović nakon posljednje ‘Ramazanske sofre’: “Hvala vam za sve, uljepšali ste mi Ramazan…”

Sa večerašnjim akšamom, ispraćamo posljednji dan Ramazana 1442. hidžretske godine. Tokom ovog mubarek mjeseca, Hayat televizija realizovala je projekat pod nazivom ‘Ramazanska sofra’. Emisija je bilježila veliku gledanost, a emitovana je svakog dana Ramazana u terminu od 17:10 do 19 sati, piše Hanuma.ba.

Ekipa ‘Ramazanske sofre’ koju su činili urednica Aida Mahmutović, voditeljica Almasa Lazović, te kuhari Nihad Mameledžija i Miran Karić, tokom mubarek Ramazana u domove bošnjaka u cijelom svijetu, unosili su posebno atmosferu, te spremanjem izvrsnih, tradicionalnih specijaliteta, prezentovali nam dio tradicije.

Hayat televizija ovoga Ramazana ponosno je pokazala ono što čuvamo, ističemo i praktikujemo običaje kojima pripadamo.

Kroz ovu emisiju prodefilovali su brojni gosti koji su na poseban način opisivali svoje Ramazane , kazivali o značaju ovog mubarek mjeseca njima, te dijelili recepte bosanske kuhinje.

Danas je putem svog Facebook profila, voditeljica Hayat tv-a Almasa Lazović uputila emotivnu poruku nakon posljednje ‘Ramazanske sofre’ koja će se emitovati večeras. Poruka je izazvala veliki broj reakcija, te ju prenosimo u cjelosti;

“Dugo nisam u svojoj televizijskoj karijeri radila projekat kojem sam se toliko radovala, koji mi je ispunio dušu, koji me je oplemenio, učvrstio moje vjerovanje da je znanje sadaka i da ga treba nesebično dijeliti s drugima. “Ramazanska sofra” je puno više od televizijskog projekta. To je skup divnih i plemenitih kreatora, zaljubljenika u kuhinju, lijepu riječ i vrsnih poznavaoca tradicionalne iftarske sofre. Zahvalna sam za svaku sekundu vremena koju sam provela s ovim vrhunskim kuharima, s ekipom koja je svih trideset dana Ramazana disala kao jedna duša. Možda se nekad usudim opširnije pisati o insanima kojima me je dragi Bog nagradio i poslao ih da mi budu kolege, saradnici, prijatelji, porodica…

Post je namjenjen vama dragi moji. Hvala vam za svaki lijepu riječ koju ste izgovorili u ovih trideset dana Ramazana. Hvala za svaku sliku, svaki recept, svaku pohvalu i hvala za pokoju kritiku. Sve sam prihvatila kao dragocijeni poklon od vas. Uljepšali ste mi Ramazan, uljepšali život i opravdali moje vjerovanje u recept mog života:
“dobro se dobrim vraća”
Do narednog Ramazana i nove “Ramazanske sofre” hvala vam od srca
#ramazanskasofra @hayatmediabih @aidamahmutovic @nihad_mameledzija @mirankaricchef”, stoji u Facebook objavi.

Redakcija portala Hanuma.ba, iskazuje zahvalnost i čestitke kompletnoj tv ekipi koja je ove godine učestvovala u projektu ‘Ramazanska sofra’. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Adem Tričić je devetomjesečna beba koja treba našu pomoć

Porodica se obratila  u našu redakciju, sa molbom da objavimo apel za pomoć njihovom mališanu. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.