Srijeda , 17 travnja 2024

“Bajram mi dođe, ja bajramujem”: Dženana i Šerif Delić predivnom ilahijom čestitali Bajram (VIDEO)

Bračni par iz Sarajeva, Dženana i Šerif Delić po nebrojeno puta svojim glasom počastili su svoje Facebook prijatelje i pratitelje na ovoj društvenoj mreži

Danas je prvi dan mjeseca ševala i prvi dan Ramazanskog bajrama kojim se obilježava završetak mubarek mjeseca ramazana. Muslimani širom svijeta obilježavaju Ramazanski bajram okupljanjem u džamijama radi bajram namaza.

Ove godine u mnogim zemljama zbog pandemije to nije bilo moguće.

Društvene mreže prepune su kreativnih čestitki povodom nastupajućeg praznika, a jedna takva jutros je obljavljena na profilu imama džamije na Carini, u Sarajevu, Šerifa Delića, piše Hanuma.ba.

Na video snimku bračni par Delić izvodi predivnu ilahiju, a u opisu videa piše “Bajramska čestitka za naše prijatelje.”

Naime, efendija Šerif kao i njegova supruga Dženana javnosti su između ostalog poznati po predivnom izvođenju ilahija kroz koje su generacije i generacije muslimana na prostoru Bosne i Hercegovine odrastale.

Video koji je objavljen jutros već ima više od hiljadu reakcija i veliki broj komenara, a neki od njih su; “Bajram mubarek, svaka vaša ilahija je mehlem za dušu, Allah vam podario svako dobro”, “Aferim vam bilo”, “Niko kao vi”, te mnogobrojne čestitke. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.