Utorak , 28 svibnja 2024

“Da naše princeze blistaju sa hidžabom”: Predstavljamo vam ‘Selin hijab kids’ (FOTO)

Pokretanje privatnog biznisa, zasigurno je jedna od najizazovnijih odluka u našem životu. Jednu takvu priču, predstavlja vam portal Hanuma.ba

Naime, Amela Halilović iz Tuzle zajedno sa svojom sestrom Lejlom Vršajević odlučila je pokrenuti nešto što je na našem podneblju skoro nezastupljeno. Njih dvije odlučile su pokrenuti Facebook stranicu “Selin hijab kids” koja se bavi prodajom odjeće namijenjene djevojčicama koje nose hidžab stalno, ili onima koje nose povremeno i navikavaju se na isti.

Amela je za portal Hanuma.ba ispričala, kako je sve počelo, te šta su sestra i ona pokretanjem jednog ovakvog shopa željele postići.

“Posljednjih godina, primjetno je da su to sve više djevojčice koje nisu šerijatski punoljetne, niti u obavezi da nose hidžab, i da ono što se nudilo na tržištu nije odgovorilo njihovim potrebama. Tako smo, moja sestra i ja, odlučile da se upustimo u ove vode. Željele smo da se naše djevojčice, osim što lijepo izgledaju, osjećaju udobno u onome što nose.

Poseban dizajn, ponuda

U razgovoru za naš portal, Amela stiče kako je odjeća dizajnirana tako da je praktična za višesatni boravak u školskim klupama, a rađena je od visokokvalitetnog dvonitnog pamuka, otpornog na habanje.

“U ponudi imamo: komplete dukserice/tunike sa širokim trenerkama, šalvare, haljinice, sportske haljine, praktik marame. Tu su i nešto raskošnije, šire, lepršavije haljine. Cilj je da se zadovolje razni ukusi i da naše princeze blistaju sa svojim krunama. Još modela je u nastanku, ali ovo zasad pobralo je simpatije kako djevojčica, tako i njihovih majki.”

Na kraju, Amelu smo pitali i kakve su reakcije okoline, ali i samih mušterija.

“Što se tiče povratnih informacija, vjerujte da su dosad sve pozitivne. Uglavnom nam se javljaju sretne i zadovoljne majke, kažu da djevojčice rado nose Selin kreacije. Kao neko ko godinama radi ovu vrstu posla, i u mnoštvu svega što nam se nudi, znam da je jako teško steći povjerenje klijenata, pogotovo kad je online prodaja u pitanju. Malim, ali sigurnim koracima, uz Allahovu pomoć, idemo dalje”, zaključuje na kraju razgovora Amela za portal Hanuma.ba.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Sezona vjenčanja je tu: Donosimo vam listu fotografa koji su odličan odabir za vaš poseban dan! (FOTO)

Dolaskom ljeta, fotografi imaju običaj reći da polako počinje ‘špica’ sezone. Mnogi mladenci već ranije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.