Subota , 25 svibnja 2024

Drugi čuvar Kur’ana porodici Hazić: 24-godišnja Nudžejma proučila posljednje Kur’anske ajete, te stekla titulu hafize (FOTO)

U utorak, 6. aprila 2021. godine, Danas pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, posljednje ajete napamet proučila je Nudžejma Hazić i tako stekla časno zvanje hafize Kur’ana Časnog, piše Hanuma.ba.

Nudžejma Hazić od oca Nedima i Mersihe, rođena 15.02.1997 g. u Goraždu a odrasla u selu Kolići kod Nemile, općina Zenica. Nakon završene osnovne škole u Nemili upisuje medresu Osman ef. Redžović u Visokom i u završnoj godini školovanja završava hifz pred hafizom Zijadom Dervićem.

Nakon medrese upisuje fakultet u Istanbulu ,,Fatih Sultan Mehmed Vakif”.

Po završetku fakulteta udaje se za hafiza Ahmeda Šišića u Bužim. Uz veliku podršku hafiza Zijada Dervića, supruga Ahmeda i roditelja evo danas je uspješno završila ispit pred komisijom Rijaseta. Inaće ovo je nakon hafize Merjeme druga hafiza iz porodice Hazić Nedima i Mersihe, prenosi Hanuma.ba.

Iskrene čestitke i naljepšim željama upućujemo hafizi Nudžejmi, njenim roditeljima, muhaffizu, Visočkoj medresi i Islamskoj zajednici u BiH, ali i Fondaciji. Da Allah ukabuli i bude zadovoljan. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.