Subota , 25 svibnja 2024

Esed i Mahira su najljepša priča o ljubavi: Kad se razbolio rekla sam ‘Sad si stalno sa mnom’ (VIDEO)

Esed i Mahira Ahmiš su bračni par iz Sarajeva. Njihova životna priča protkana iskušenjima, ustvari je priča o osloncu, o svemu onome što je najvažnije u životu. 

Na YouTube kanalu Alena Avdića, novinara iz Sarajeva, objavljen je video prilog o ljubavi Eseda i Mahire Ahmiš iz Sarajeva. Esed i Mahira u braku su 15 godina, a njihova životna priča protkana je velikom ljubavlju supružnika i iskušenju koje je Eseda ostavilo u kolicima.

Kako su se zapravo Esed i Mahira upoznali? 

“Esed i ja upoznali smo se na mevludu kod jedne žene gdje je on stanovao. Dok je mevlud trajao, Esed je zapazio moje učenje, te se u tom momentu okrenuo, pogledao me, ono ko biva, ti bi mogla sa mnom malo učiti. (Smijeh) Poslije mi je prišao, zatražio broj kako bi me zvao da zajedno učimo na mevludima. U jednom trenutku, dok sam bila u hodniku, zazvonio je telefon, to je bio Esed, kada sam se javila, kaže; Ništa, zovem samo da vidim je li tvoj broj”, uz osmijeh prepričava svoje upoznavanje Mahira.

“Sve je išlo spontano, naši izlasci bili su isključivo na tevhidima, mevludima, a onda me je jednu večer nakon 10 mjeseci veze na teraviji zaprosio, poslije čega smo se vjenčali”, ističe Mahira.

Ostatak intervjua pogledajte u video prilogu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.