Subota , 23 listopada 2021

Humanost na djelu: Jetimi, Amar i Ajna Gerović dobili svoje stanove (VIDEO)

Dobročinstvo i pažnja prema jetimima je sastavni dio, jedan segment islamske socijalne misli. Kur’an mu posvećuje najveću brigu i time pokazuje veliku društvenu odgovornost prema djeci bez roditelja. 

Početkom decembra mjeseca 2020. godine u naselju Gerovići, Glogova, opština Bratunac, Amara sa 12 godina i njegova sestra Ajna sa 14 godina ostali su bez roditelja, prenosi Hanuma.ba.

Da ne bi završili u domu za nezbrinutu djecu u Bijeljini, pokrenuta je odmah procedura starateljstva starije sestre i zeta koji žive u Živinicama. Ujedno pokrenut je i apel pomoći, da se ovoj dječici obezbijede što bolji uslovi života.

Vezano | Tužna priča iz Glogove kod Srebrenice: Amar i Ajla prije nekoliko godina ostali su bez majke, jučer im je preselio i babo

Nakon dva mjeseca od pokretanja apela i pomoći sa svih strana, formiran je odbor koji je imao za cilj da pristigla sredstva usmjeri u pravom smjeru, uspio je da sa humanim ljudima iz cijelog svijeta kupi dva stana u centru Živinica, čime je njihovo stambeno životno pitanje riješeno.

“Hvala vam puno što ste nam pomogli, na svaki način. Hvala Bogu sada moj brat i ja imamo svoje stanove“, riječi su 14-goodišnje Ajne.

Cjelokupan prilog pogledajte u priloženom video snimku. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Tragedija u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba

U požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak smrtno je stradalo …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *