Četvrtak , 18 travnja 2024

Inspirativna priča mlade mame: Sabinine igračke pronašle svoje mjesto u domove mnoge djece (FOTO)

Volja, htijenje i inspiracija, preduslovi su za stvaranje uspješnih priča. Upravo iz Zenice dolazi jedna takva priča, priča o uspjehu 32-godišnje supruge i majke, Sabine Mehmedinović, kreatorice ekološki prihvatljivih igračaka, piše portal Hanuma.ba

Rođena Tuzlanka, sa adresom u Zenici, Sabina Mehmedinović udata je i majka 7-godišnjeg dječaka.

Ova mlada majka, kreatorica je igračaka koje su pronašle svoje mjesto domovima djece širom naše domovine, ali i šire.

Kako ističe za naš portal, Sabini je za pokretanje biznisa inspiracija bio njen sin Azur, a najveća podrška joj je suprug Amir.

CNCart radionica – ekološki prihvatljive igračke, popust za djecu sa poteškoćama

Sabina je kreator CNCart radionice koja proizvodi edukativne i ekološki prihvatljive igračke za djecu.

“Prvu mašinu smo kupili prije tri godine, te nam je to bio hobi i odmor dok nismo shvatili da ljudi vole i podržavaju ono što radimo, i iz tog razloga odlučili smo sve podići na veći nivo. Do sad smo učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama i želimo da naši proizvodi budu lako dostupni svima, također smo donijeli odluku da će roditelji djece sa poteškoćama u razvoju imati popust na naše proizvode“, govori nam Sabina.

Ova mlada Zeničanka nam ponosno kaže kako narudžbe igračaka stižu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a često imaju upite i za slanje van naših granica.

Asortiman igračaka je veliki, a kao najtraženiji proizvod je kućica za lutke opremljena kompletnim namještajem.

“Pored toga imamo garaže za autiće, kamion-policu i razne edukativne materijale (solarni sistem, godišnja doba, kartu Evrope..) i uvijek smo na raspolaganju da ispunimo želje naših kupaca, kako bi proizvod bio unikatan i personaliziran”, kaže nam Sabina.

Sabinin projekat prošao u drugi krug konkursa kompanije Bingo

Ona je ove godine na konkurs kompanije Bingo d.o.o. za dodjelu grant sredstava prijavila svoj biznis, te je prošla u drugi krug takmičenja među 5 odabranih projekata. Online glasanje odlučuje o pobjedniku, a svoj glas Sabininom projektu možete dati klikom OVDJE, i pronaći njen projekat na dnu stranice.

Za kraj razgovora, Sabinu smo zamolili da uputi poruku svim onima koji žele pokrenuti vlastiti biznis, odnosno čime da se vode.

“Moj životni moto je; “pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života.” Potrebno je jako mnogo truda, odricanja i hrabrosti. Sreća se osmijehne ljudima koji se bore za svoje snove”, zaključuje Sabina. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.