Utorak , 28 svibnja 2024

Kao majka ne odustajem

Amela Mujkanović poslala je na Facebook stranicu ‘Oaza’ Tuzla tužnu i potresnu priču koju prenosimo u cjelosti…

“Selam alejkum.

Ja sam Amela Mujkanovic i imam 41 godinu. Odrasla sam u porodici u kojoj se znalo za vjeru, ali ne u punom smislu.

Kada sam se udala, istu situaciju susrećem u muževoj porodici, s tim da se muž i ja okrećemo vjeri, počinjemo klanjati, učiti i izučavati vjeru. Tako nastavljamo živjeti svoj život.

Dragi Allah nas je počastio sa troje djece, dvije kćerke i jednim sinom. Život teče sa dosta iskušenja, ali sve smo uz Allahovu pomoć prebrodili. Najveće iskušenje nam je bila kćerkina bolest.

Najprije bolest bubrega i crijeva te razne komplikacije, dovele su do tri operacije sa njene tada 4 godine. Sve smo to hvala Allahu prošli, ali prije 5 godina u srednjoj školi moju Aminu su počeli da maltretiraju, a ona nježna i krhka nije mogla da se izbori sa tim.

Kao osobe koje nemamo “debeli džep” i jake veze, nismo uspjeli pravdu izvući ni kod zakona ni kod uprave škole. Poslije svega, moja curica oboli, ali niko ne zna od čega.

Počinju posjete bolnicama Zenica- Sarajevo -Tuzla i sve tako pune 4 godine. Uslova nemamo, ali smo imali samo želju da saznamo zašto moja curica ne može hodati.

Imala je raznih dijagnoza koje niko nije znao u potpunosti potvrditi. Trpali su je raznim lijekovima dok naposljetku nisu ustanovili da ima bolest malog mozga i da joj se mali mozak suši, kao i svi živci i mišići. Postaje 90% invalid.

Kao majka ne odustajem. Allaha dragog molim da otvori put da nađemo neki lijek svom djetetu tako da smo uz pomoć dragog Allaha i dobrih ljudi odveli svoju curicu u Tursku gdje su nam nakon dva odlaska i ne znam više sama koliko pretraga i opet Amininih suza u bolovima, rekli da za nju nema lijeka i da je kasno.

Mnoštvo lijekova i pretraga, sve se plaća. Mi nemamo ni od čega snositi te troškove jer je i moj muz RVI. Ima primanje od 132 KM, zaradi koju dnevnicu i tako u krug. Ima se za osnovne namjernice. 

Borba se nastavlja i noći provodim u suzama i bolu doveći dragom Allahu i tako dan pred novu Hidžretsku godinu poslije jacije namaza meni je došla želja da se pokrijem u ime dragog Allaha i ja sam se okupala i klanjala dva rekata i zamolila dragog Allaha da mi pomogne u mojoj odluci.

Nisam imala planove, samo čist i iskren nijjet. Hvala dragom Allahu na svemu i molim dragog Allaha da nagradi sestre koje su mi poslale poklon hidžab. 

Oaza, Tuzla

Projekat “Hidžab za sestre” #Hidžab_za_sestre (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Čemu služe trokutići koji su ocrtani u putničkoj kabini aviona

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primijetili da su na određenim mjestima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.