Četvrtak , 23 studenoga 2023

Mališan reagovao na zvuk: Dječak Mahir Neslanović sada čuje!

Danas je H.O. Pomozi.ba objavila je radosne vijesti iz Turske.

Naime, trgodoišnji dječak Mahir Neslanović koji je prije 3 sedmice operisan u Turskoj kada mu je ugređan kohelarni implantat, obavio je redovnu kontrolu na kojem mu je pušten zvuk, te je dječak reagovao.

Ovu informaciju na Facebook stranici objavila je H.O. Pomozi.ba.

“Zvuk je pušten i Mahiru Neslanoviću i maleni Mahir sada čuje! Porodica se zahvaljuje svima koji su pomogli”, stoji u navedenoj Facebook objavi.

Podsjećamo, 3-godišnji dječak Mahir Neslanović iz Busovače ima tri godine, do danas imao je p. HO Pomozi.ba 29. marta ove godine pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja finansijsih sredstava kako bi Mahir otišao na operaciju u Tursku, piše Hanuma.ba.

Jedina Mahirova nada da povrati sluh i govor bila je operacija u Turskoj koju je trebalo uraditi u što kraćem roku kako bi operacija bila uspješna. Ugradnja kohlearnog implantata moguća je i u BiH, ali postoje duge liste čekanja i upitno je kada bi Mahir mogao doći na red za operaciju.

Cijena kohlearnih implantata i operacije u Turskoj se kreće od 35 do 45 hiljada eura, a ono što je obradovalo javnost jeste vijest objavljena od strane HO Pomozi.ba da je potrebnih 30 hiljada eura skupljeno u roku od 36 sati. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Aida Tule o eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina: Svako od nas će odgovarati pred Jednim Sudijom

Oglasila se Aida Tule supruga Edina Tule koji joj je jučer uputio brutalne prijetnje, a …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.