Subota , 25 svibnja 2024

MIZ Sarajevo organizuje tradicionalni bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije” 2019.

Medžlis islamske zajednice Sarajevo organizira tradicionalnu manifestaciju obilježavanja ovog velikog islamskog blagdana.

Na zvaničnoj web stranici Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, istakli su da će se projekat ove godine sastojati iz dva segmenta:

Organizacija svečanog programa prvi dan Bajrama u amfiteatru Memorijalnog Centra Kovači, 4. juna 2019. godine, od 19:00 do 20:30 sati (u slučaju da bude padala kiša program će se održati u Domu mladih KSC Skenderija). U programu koji će, svakako,  smislom i sadržinom biti prilagođen prostoru u kojem se izvodi, će učestvovati Eldin Huseinbegović, Latif Močević, Zejd Šoto, Šerif Delić, Mustafa Isaković i Tarik Omerhodžić.

Organizacija Memorijalne šetnje Mreže mladih na Dan šehida 5. juna 2019. godine od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva do Memorijalnog Centra Kovači gdje će prisustvovati centralnom programu. Okupljanje je u 10:00 sati

Organizacijom ovih aktivnosti kako poručuju iz Sarajevskog medžlisa, žele podstaknuti mlade na poštivanje vlastitih vrijednosti i tradicije, te u tome smislu odgojno djelovati na buduće generacije koji su ciljna grupa projekta, te prenijeti najdublja vjerska i patriotska osjećanja. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.