Nedjelja , 23 lipnja 2024

Neka napetost i nesanica postanu vaša prošlost: Relaxan – za vedar, relaksiran dan i Relaxan – dreams za kvalitetan san!

Savremeni stil života dovodi do različitih poremećaja koji u svojoj osnovi nose mehanizam stresa. Početne manifestacije stresa su nesanica, napetost, tjeskoba i strah.

Ljekovito bilje i njegovi ekstrakti najstariji su način prevencije i liječenja stresa i njegovih blažih manifestacija.

Relaxan je jedinstven proizvod na našem tržištu, sinergistička kombinacija biljnih ekstrakata koji u kombinaciji sa antistrenim mineralom, magnezijem i vitaminom B6 djeluju u prevenciji i tretmanu nervne napetosti, razdražljivost i tjeskobe, istovremeno pružajući osjećaj relaksacije i opuštanja.

Relaxan film tablete svoj efekat ostvaruju preko matičnjaka koji uklanja razdražljivost i napetost, valerijane koja ublažava znakove nervne napetosti, tjeskobe i stresa a ispoljava smirujuće i miorelaksirajuće dejstvo te pasiflore koja ublažava nervozu i nesanicu.

Pored Ijekovitog bilja relaksirajući efekat ima i magnezij. Ključan je za pravilan rad nervnog sistema i mišića te ga zovu i antistresnim mineralom, budući da stresne situacije povećavaju potrebu za njim. Magnezij ublažava razdražljivost i opušta mišiće. Nedostatak Mg u organizmu može uzrokovati poremećaj sna, zatvor, grčeve, anksioznost i nervozu.

Relaxan, pažljivo birana kombinacija biljnih ekstrakata obogaćena antistresnim mineralom i vitaminom B6 može pružiti neophodnu potporu psihičkom zdravlju, te pomoći u ublažavanju simptoma stresa, te učiniti Vaš dan vedrim a Vas relaksiranim.

Kvalitetan san je usko povezan sa zdravljem i funkcioniranjem organizma u cjelini. Poremećaji spavanja su najčešće manifestacija svakodnevne izloženosti stresnim situacijama.

Relaxan dreams

Relaxan dreams je dodatk prehrani namijenjen regulaciji nesanice, isprekidanog sna, te poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona.

Orginalna formulacija Relaxana je upotpunjena melatoninom, hormonom spavanja. Djeluje umirujuće i opuštajuće, te omogućuje brže uspavljivanje i smanjenu učestalost buđenja tokom sna.

Melatonin je hormon koji proizvodi epifiza. Regulira druge hormone i cirkadijalni ritam organizma (unutarnji 24-satni “sat”). Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san, također, melatonin doprinosi ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s jet lag-om.

Za razliku od sintetskih preparata za smirenje i spavanje koji izazivaju omamljenost, biljni preparati ne uzrokuju ovisnost pri dugotrajnoj primjeni, a i uvode u san koji se ne razlikuje od prirodnog.

Prekid korištenja biljnih preparata za smirenje i spavanje ne uzrokuje apstinencijske sindrome. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.