Subota , 25 svibnja 2024

Nove radosne vijesti iz Turske: Dvoipogodišnji Daris Krehmić uspješno operisan, puštanje zvuka za 20 dana (FOTO)

Dvoipogodišnji dječak Daris Krehmić rođen sa potpunim nedostatkom sluha na oba uha, jučer je uspješno operisan u Turskoj. Humanitarna organizacija Pomozi.ba, pokrenula je 10. februara akciju pomoći kako bi ovom mališanu pomogli da čuje poput svojih vršnjaka, te je novac za liječenje sakupljen u kratkom roku.

“Daris se trenutno oporavlja, odmara, gleda crtane. Uglavnom, operacija je bila uspješna na oba uha. Presretni smo hvala Allahu”, kazali su roditelji mališana za portal Hanuma.ba.

Nakon 21. dana od operacije Daris će ići na puštanje zvuka, a nakon 3. i 6. mjeseca od operacije dolaziti će na kontrole.

“Pred nama je da se borimo dalje, da bude uspješno do kraja, da naš Daris nauči pričati, da se navikne da čuje, i da nosi ove aparatiće ako Bog da”, govori mama Amina.

“Ovim putem želimo se zahvaliti HO Pomozi.ba koji su pokrenuli akciju, koji su bili tu za nas, i također želimo se zahvaliti svim dobrim ljudima koji su uplatom, pozivom, donirali za odlazak na liječenje našeg Darisa, da ih Uzvišeni nagradi za njihovo dobro”, dodala je mama Amina.

Podsjećamo, dvoipogodišnji Daris Krehmić rođen je sa potpunim nedostatkom sluha na oba uha.

Ljekari su predložili ugradnju kohlearnog implantata za oba uha koju je trebalo što prije uraditi kako bi rezultati zahvata bili što uspješniji.

HO Pomozi.ba, 10. februara pokrenula je akciju za sakupljanje novčanih sredstava kako bi ovom mališanu pomogli da čuje poput svojih vršnjaka, te je iznos od 45.700 eura za liječenje sakupljen u kratkom roku. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.