Ponedjeljak , 2 listopada 2023

Novi čuvar Kur’ana: Anita Nurković proučila posljednje Kur’anske ajete, te stekla titulu hafize (FOTO)

U pondjeljak, 16. januara 2023. godine, Danas pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, posljednje ajete napamet proučila je Anita Nurković i tako stekla časno zvanje hafize Kur’ana Časnog, piše Hanuma.ba.

Ove radosne vijesti danas je na svom Facebook profilu podijelio hafiz Salih Halilović, drugi imam Gazi Husrev-begove džamije, koji je Aniti ujedno bio muhaffiz.

Hafiz Halilović istile kako mu je bila čast i zadovoljstvo Aniti biti muhaffiz te je “voditi putem do trenutka promovisanja u najčasniju titulu”, piše portal Hanuma.ba.

Anita je rođena 17.06.2001. godine u Rožajama. Svršenica je Odjeljenja Medrese ,,Mehmed Fatih” u Rožajama. Svoje obrazovanje nastavila je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.
Anita Nurković druga je hafıza Medrese ,,Mehmed Fatih” a ukupno peti hafiz koji je izuzetne rezultate pokazao i u Medresi ,,Mehmed Fatih”.

Za nju je Halilović kazao i kako je “primjer ustrajnosti, upornosti, predanosti, redovnosti, iskrenog nijeta. Za manje od dvije godine naučila je cijeli Kur’an napamet pored svih drugih obaveza i mnogih izazova i iskušenja.”

Iskrene čestitke upućujemo hafizi Aniti, njenoj porodici, muhaffizu i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, ali i ,,Mehmed Fatih” medresi u Podgorici. Da Allah ukabuli i bude zadovoljan. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Predstavljamo Hobby Stuff ‘Zemlja Čuda’: Alisine rukotvorine sedam godina ukrašavaju domove širom domovine (FOTO)

Spojiti ljubav, kreativnost i posao, na prvu obećava uspjeh. Upravo ovaj spoj, kroz kreativnu radionicu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.