Subota , 25 svibnja 2024

Nutricionistica objasnila zašto banana nije dobar odabir za doručak

Posezanje za bananom u nedostatku vremena za konkretnim doručkom nije najpametniji odabir.

Naime, mirror.co.uk navodi kako ovo voće nije dobar jutarnji obrok zbog svog sastava od oko 25% šećera. Također, banana je umjereno kisela, tvrdi Dr. Daryl Gioffre.

Iako ćete se ubrzo nakon konzumiranja banane trenutno osjećati puni energije, glad i umor će uslijediti još brže. Također, banana se ne bi trebala jesti nakon obroka ili sama zbog čega nutricionisti preporučaju konzumiranje banane s nekim zdravim mastima ili začinima.

Bez brige, banana je voće koje se može jesti na brojne načine, a ideja za doručak ne manjka.

Bilo da je miksate s 2 kašike maslaca od badema, ½ šoljice svježih ili smrznutih jagoda, borovnica ili malina ili s 1½ šoljice bademova mlijeka, soka od naranče i 2 kašike lanenih sjemenki banana će dati energetski napitak za dobar početak dana.

Dodavanjem banane u zobenu kašu dobit ćete zasitan doručak, a kao najdraži doručak za djecu i odrasle pripremite sendvič s maslacem od kikirikija i kriškama banane.

Kao međuobrok ili poslastica poslužit će jednostavna voćna salata pripremljena od tri banane i 340 g jagoda dok će za sladak dan biti zaslužan čokoladni kolač s bananama. (Radio Sarajevo)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Proljeće nam se bliži: Danas “udara prvo džemre” – u zrak

U narodu ustaljena riječ džemre (što na turskom jeziku znači “talas”). Označava udar ili zračnu struju koja …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.