Petak , 14 lipnja 2024

Oduševiti će vas na prvu: Šejma Mehić predstavila spot za kasidu “Mahrama” (VIDEO)

Jedna od najboljih interpratorki ilahija u Bosni i Hercegovini, Šejma Mehić večeras je na svom YouTube kanalu predstavila spot za kasidu “Mahrama”

Naime, “Mahrama” je već nekoliko godina zaštitni  znak Šejme Mehić, međutim, sve do danas kasida nije bila ekranizovana.

Numera je snimljena 2013. godine,  muziku je radio Eldin Huseinbegović, a tekst Kadrija Mehić.

Podsjetimo, Šejma je prije nekoliko sedmica pozvala sve pripadnice ženskog pola da učestvuju u projektu “Promovišimo hidžab zajedno”. Djevojčice, tinejdžerke, ali i majke mogle su poslati svoj video na kojem izvode dijelove kaside “Mahrama”, a u konačnici, poslani video bio bi predstavljen u spotu, a kako je istakla za naš portal, oduševljena je odzivo, te joj je pristiglo 90 snimaka.

” Prije svega zahvala priprada Uzvišenom Allahu dž.š., koji mi je podario ovu blagodat, te s njom mogu na neki način prikazati našu vejru. U ovom slučaju, posebna čast mi je predstaviti hidžab.’ Mahrama’ je prva kasida koju sam snimila i nekako sam posebno vezana za nju. Ona bilježi moj početak, stoga mi je posebno drago što sam počela baš od ove teme”, istakla je Šejma za portal Hanuma.ba.

“Elhamdulillah na svemu! Posebno mi je zadovoljstvo predstaviti Vam spot za kasidu “Mahrama” koja je snimljena 2013. godine.. Hvala mojim roditeljima, babi Kemalu Mehiću i mami Havi, koji su i ovaj put i Vama i meni omogućili ovaj spot. Posebno hvala Sulejmanu Muratoviću i njegovoj ekipi!!

Hvala mojoj sestri Belmi Mehić mojim dragim i divnim prijateljicama Ameli Nešust, Amini Alili, Selmi Pašić.  Za predivne haljine zaslužne su Maksida Mujakić, Hanummah fashion design i Indira Ibreljić.

Posebno hvala vama drage moje što ste bile dio ovog spota! 90 broj vas me raduje posebno!!  Tekst je napisao moj amidža Kadrija Mehić te stoga mu se ovim putem zahvaljujem. Aranžman priprada cijenjenom Eldinu Huseinbegoviću”, napisala je Šejma na svom Facebook profilu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.